Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En ung man avled i natt efter ett större bråk i Helsingborg.

I Tomelilla fick räddningstjänsten rycka ut på en bilbrand.

Skåne

Sent på lördagskvällen slog flera personer larm om ett bråk på Bredgatan i Helsingborg. På plats avled en man, en annan man fördes allvarligt skadad till sjukhus och en tredje man ska ha skadats lindrigt. Männen ska vara mellan 19 och 24 år gamla.

 

En bil på Kyrkogatan i Tomelilla ska ha fattat eld under söndagsmorgonen. När räddningstjänsten anlände till platsen vid 05-tiden ska bilen ha varit helt övertänd. Ingen person uppges dock ha kommit till skada, enligt SOS Alarm.

 

I Vittsjö stoppades en personbil av polisen klockan 02.45. Föraren, en man i 45-årsåldern, är misstänkt för grov olovlig körning eftersom han inte har behörighet för att köra fordonet. Han är tidigare dömd för liknande brott. Mannen hade även med sig en kniv i bilen och är därför också misstänkt för brott mot knivlagen.

 

Sverige

En kraftig explosion har inträffat i en bostad på Hisingen i Göteborg.

Någon kastade in ett explosivt föremål genom ett fönster vid 03-tiden. Föremålet detonerade sedan inne i bostaden. Det är oklart exakt vad det är som exploderat.

Sju personer befann sig i lägenheten.

– Ingen av dem kom till fysisk skada, säger Jens Christensen, vakthavande befäl på Göteborgspolisen.

Händelsen utreds som försök till mord. Det finns inga uppgifter om något motiv eller någon känd hotbild mot adressen.

Ingen har gripits och det finns inga misstänkta. (TT)

 

Världen

Minst åtta människor har dödats vid en attack mot ett lyxhotell i Kabul i Afghanistan. Beväpnade män stormade hotellet och tog gäster och personal som gisslan. (TT)

 

En delegation från Nordkorea har anlänt till Sydkoreas huvudstad Seoul för att inspektera arenor inför uppträdanden under vinter-OS.

Tv-bilder visar hur sju personer åker buss över gränsen, för att sedan anlända till Seoul en timme senare. Besöket skulle ha skett tidigare, men sköts upp av oklar anledning.

Gruppen leds av Hyon Song-Wol, som uppges vara före detta flickvän till ledaren Kim Jong-Un. Hon leder Moranbong, ett stort nordkoreanskt band. (TT)