Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En bilist som vägrade stanna vid en poliskontroll blev starten på en biljakt i Helsingborg, sent på söndagskvällen.
Publicerad 22 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax före klockan 23 signalerade polisen åt en bil att stanna vid Planteringsvägen. Men bilisten vägrade stanna. Polisbilar tog upp jakten och färden fortsatte ut på E6. Vid trafikplats Lundåkra vände bilen och körde norrut, men vid trafikplats Landskrona södra, efter en jakt på cirka två och halv mil, körde bilen på en spikmatta som polisen lagt ut. Ingen person kom till skada.

Annons

Föraren är nu misstänkt för olika trafikbrott.

– Vi är så klart nyfikna på vad han hade för anledning att inte stanna. Det får vi se framöver, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

I bilen gjorde polisen ytterligare fynd som gör att mannen kan komma att misstänkas för andra brott. (TT)

Sverige

En 36-årig man från Örebro kommer att åtalas för grovt vapenbrott. Enligt åklagaren har mannen smugglat in ett pansargevär till Sverige, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

– Ett pansarskott är ett mycket kraftfullt vapen som kan göra stor skada och det gör att jag kommer att yrka på strängt straff, säger kammaråklagare Jonas Lövström till SVT.

Polisen hittade ett pansarskott, ett gevär och ammunition i ett källarförråd i Örebro.

Mannen misstänktes först för inblandning i omfattande vapensmuggling från Bosnien, men det har åklagaren inte lyckats bevisa.

Han greps i samband med ett internationellt tillslag mot vapensmuggling där polisen även grep fem män i Bosnien. (TT)

Annons

Världen

Tre personer har dödats och 18 skadats i ett bombdåd på en marknad i Yala-provinsen i södra Thailand.

Enligt regeringens säkerhetsstyrka i regionen hade bomben placerats i en motorcykel som ställdes bredvid en marknadsvagn.

De muslimskt dominerade provinserna Narathiwat, Pattani och Yala skakas sedan mer än tio år tillbaka av ett blodigt uppror mot centralmakten. Minst 6 000 människor har dödats sedan 2004. (TT)

Minst 15 personer har skadats när ett tåg körde in i stoppbockar vid rälsens slut i Richmond utanför Sydney i den australiska delstaten New South Wales.

Fem av de skadade behöver vårdas på sjukhus medan minst tio andra har fått lättare skador. Tio ambulanser skickades till platsen, där olyckan inträffade strax före klockan 10 på förmiddagen lokal tid.

Enligt tv-bilder stod tåget kvar på rälsen efter olyckan och vagnarna såg inte skadade ut. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons