Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel i Kristianstad och Malmö. Curling-guld till Sverige i OS.
Publicerad 25 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 20-årsåldern ska ha blivit misshandlad på ett uteställe i Kristianstad under natten till söndagen.

Annons

Det var strax före klockan 02.30 som polis larmades till Östra Storgatan där det ska ha varit bråk i en lokal. Gärningspersonen hann dock sticka från platsen innan polis kom fram.

Den skadade fick skjuts till sjukhus och ska ha blivit slagen i huvudet. En anmälan om misshandel har gjorts och polis åkte till sjukhuset för att prata med den skadade.

Strax efter midnatt åkte polis till ett uteställe på Möllevången i Malmö där det ska ha uppstått bråk. En man i 20-årsåldern ska ha fått en flaska i huvudet.

Polis har gjort en anmälan om grov misshandel, men har ingen misstänkt. Den skadade mannen kördes till sjukhus av polis.

Och några timmar senare, strax före klockan 04, larmades polis till Stortorget i Malmö där en kvinna, även hon i 20-årsåldern, ska ha fått ett dricksglas kastat i ansiktet.

Även där är gärningspersonen okänd. Kvinnan uppges ha fått ett sår under ena ögat och behövde sjukvård, dock utan att ambulans skickades till platsen.

Brottsrubriceringen är även här grov misshandel.

Vid 01.30-tiden sågs en personbil som inte kördes korrekt på Härlövsängaleden i Kristianstad.

Polis såg den vingla fram, kontrollerade bilföraren och misstänkte att han, en man i 35-årsåldern, var påverkad av något.

Han togs med för provtagning och misstänks för drograttfylleri.

Annons

Sverige

En brand bröt ut i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg under lördagskvällen. Larmet kom strax före 22.30 och strax före midnatt var branden under kontroll, uppger Göteborgs-Posten.

Det finns inga rapporter om att någon skadats.

– Man har inlett förundersökning och rubricerat det som mordbrand. I nuläget har vi några polisiära enheter kvar på platsen som biträder räddningstjänsten, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT. (TT)

En man har omkommit i en villabrand utanför Pajala, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

– När vi fick larmet var branden fullt utvecklad och en person var kvar inne i byggnaden, säger Björn Karlström, inre befäl vid räddningstjänsten i Luleå, till tidningen.

Grannar lyckades hjälpa mannen ur det brinnande huset men hans liv kunde inte räddas.

Larmet om branden kom strax efter klockan 23. (TT)

En man i 25-årsåldern har anhållits misstänkt för grov mordbrand, efter en bilbrand i Enköping, skriver Enköpings-Posten.

Larmet om branden kom strax före klockan 01. När polis och räddningstjänst kom till platsen var branden fullt utvecklad och det fanns risk för spridning till ett radhus.

Annons

Räddningstjänsten släckte elden utan att den spred sig.

– Åklagaren bedömer att det var så pass stor spridningsrisk till den intilliggande bostaden att det ska rubriceras som grov mordbrand. Det låg dessutom personer och sov där, säger Pär Olsson, befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen. (TT)

Världen

Lag Anna Hasselborg var starkare än ”Garlic girls” och fixade svensk guldyra i OS.

Efter herrarnas bittra förlust i går slog damerna till och besegrade favoriten och hemmanationen Sydkorea med 8–3.

– Jag tycker att vi är bäst på så många plan, vi har hela paketet, säger Sara McManus efter segern.

Det sjunde svenska guldet blev det femte som togs av blågula supertjejer och de har totalt plockat nio av de 13 medaljer som Sverige hittills tagit. Sju guld är också en tangering av rekordspelen, på vinternivå, i Turin 2006. (TT)

Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel ska i dag hålla ett telefonmöte med Rysslands president Vladimir Putin.

De tre ledarna ska diskutera hur vapenvilan i Syrien ska verkställas, samtidigt som nya flyganfall krävt fler civila dödsoffer. (TT)

Annons

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons