Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två till sjukhus efter trafikolycka vid Hanaskog i Skåne. Misstänkt drograttfull i Sjöbo hade med sig elchockvapen.
Publicerad 26 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En 47-årig man som stoppades av polis i Sjöbo under natten till måndagen misstänks nu för flera brott. Bilföraren kontrollerades av polis strax före klockan 01.

Annons

Han ska ha haft ett elchockvapen med sig och misstänks därför för brott mot vapenlagen. Mannen misstänks dessutom för brott mot knivlagen, drograttfylleri, ringa narkotikabrott och olovlig körning. Han omhändertogs för provtagning.

På natten till måndagen uppges en personbil ha åkt i diket på riksväg 19 strax söder om Hanaskog. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 00.26. Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

Föraren uppges ha väjt för ett djur när bilen åkte i norrgående riktning på vägen. Hen ska ha klagat på nacksmärtor, enligt polisen.

Två personer har förts till sjukhus med ambulans, uppger SOS Alarms händelseinformation.

En personbil uppges ha sladdat in i sidan på en lastbil på E22 mellan Tollarp och Linderöd tidigt på måndagsmorgonen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen i södergående riktning klockan 05.16. Bilen ska stå i vägrenen och en person är ute ur den, enligt uppgift till SOS Alarm.

Trafikverket uppger att ett körfält är påverkat och att det är begränsad framkomlighet på platsen. Man har satt prognosen till klockan 07.45.

Sverige

Flera bränder har släckts i Uppsala under kvällen.

En personbil i ett garage eldhärjades vid 18-tiden i Valsätra i stadens södra delar. Räddningstjänsten utsattes för glaskastning i samband med släckningsarbetet, skriver Upsala Nya Tidning.

Annons

Kort efteråt kom larm om en brand i ett soprum i samma stadsdel, och polisen fanns på plats under räddningstjänstens insats.

Ett larm om att två bilar brann på en parkeringsplats i närliggande Gottsunda kom strax före klockan 21. Även här var polisen med under släckningsarbetet.

Ett fjärde larm i området kom vid 22.30-tiden, då ytterligare ett soprum brann, skriver tidningen. (TT)

Hundratals svenskar har under natten suttit strandade på en flygplats på Teneriffa. Anledningen är att flygplatsen tvingats stänga tidigare på dagen, på grund av dåligt väder.

– Det är ett flygplan med våra resenärer, sedan är det också andra bolag som också har resenärer där som väntar på att komma iväg, säger Clara Larsson vid Apollos pressjour, till TT tidigt på morgonen.

– Det de kan göra är att lyssna på informationen som finns på plats. Vår personal är där och pratar med dem, säger hon.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har utlovade hotell uteblivit under natten.

– Jag vet att det var tal om hotell och sedan har det varit problem med busschaufförer som skulle köra till och från hotellen, säger Larsson till TT.

Förhoppningen är att planen ska kunna lyfta under morgonen. (TT)

Världen

Annons

En fastighet har exploderat i Leicester i mellersta Storbritannien, rapporterar brittiska medier och stadens polis skriver på Twitter att det rör sig om "en stor händelse", där alla tillgängliga räddningsresurser har satts in.

Det finns inget som tyder på att händelsen är terrorrelaterad, enligt polisen som ska utreda explosionen tillsammans med räddningstjänsten.

Minst sex personer har förts till sjukhus. För två av dem är läget kritiskt, rapporterar Reuters.

Byggnadsdelar ligger utströdda över gatan framför det demolerade tvåvåningshuset och polisen har skickat sökhundar för att söka igenom rasmassorna. (TT)

En 12-årig pojke har omkommit i en skidolycka i Avoriaz i franska Alperna. Han föll från en klippa tillsammans med sin 10-årige lillebror när de hamnat utanför det pistade skidområdet, rapporterar BBC.

De verkar ha kommit vilse, tagit av sig skidorna och gått in i en skog där de föll från den 150 meter höga klippan.

De två hittades under natten till söndagen av räddningsarbetare. 10-åringen överlevde fallet men bröt bäckenet. Polischefen i området kallar det ett "mirakel" att pojken överlevt, och att han hittats i kylan. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons