Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man anhållen för elektronikstöld i Kristianstad. Bilbrand i Malmö.
Publicerad 13 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man greps på Mediamarkt i Kristianstad under måndagskvällen.

Annons

– Han har försökt att tillgripa varor för drygt 10 000 kronor i en väska. Men när han uppmärksammas släpper han väskan och försöker springa därifrån. Då är det driftig allmänhet som får stopp på honom, säger Magnus Lautin, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Händelsen inträffade vid 18.30-tiden. Väskan ska ha innehållit spelkonsoler.

Mannen, som är född 1970, misstänks för stöld och anhölls senare.

På kvällen skadades även en bil i en brand vid Thomsons väg i Malmö. Räddningstjänst och polis skickades till platsen.

Polis har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Och i Eslöv ska en brandstege ha använts för att komma upp till andra våningen på Stadsbiblioteket vid Norregatan. Väl där ska man ha brutit upp ett fönster och tagit sig in.

Inbrottslarmet löste ut varpå polis åkte till platsen strax före klockan 02. Det är oklart om något, och i så fall vad, stulits.

Sverige

En man i 55-årsåldern har hittats död i samband med en brand i en lägenhet i Hagfors i Värmland, skriver polisen på sin hemsida.

Det kom in ett larm om en misstänkt brand i en fastighet. När räddningstjänsten gick in i byggnaden hittades en livlös man i en lägenhet.

Annons

Omständigheterna kring händelsen är oklara och polisen har inlett en förundersökning gällande mord. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning. (TT)

En kvinna har hoppat från fjärde våningen i ett flerfamiljshus i Skärholmen i södra Stockholm, sedan det börjat brinna i lägenheten där hon befann sig.

– Vi fick först in ett larm om hoppning därifrån. En kvinna som hade hoppat från fjärde våningen. Det var mer en ambulans och polisiär insats som vi avvaktade. Sedan fick vi ett nytt larm, någon minut senare, om att det även brinner på fjärde våningen, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

– Kvinnan var talbar och fördes till sjukhus med ambulans. När vi kom fram var ambulansen redan på plats och tog hand om henne, säger han. (TT)

Världen

Det finns inga bevis för att Ryssland och Donald Trumps kampanj samverkade inför presidentvalet 2016, enligt en kommitté i USA:s kongress.

– Vi hittade ingenting, säger republikanen Mike Conaway till Fox News.

Det amerikanska representanthusets underrättelsekommitté har avslutat sina utfrågningar och börjat arbeta på en slutrapport, enligt Conaway.

I en preliminär rapport skriver kommittén, där majoriteten är republikaner, att det inte finns några bevis för "samverkan, samordning eller en konspiration mellan Trumps kampanj och ryssarna". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons