Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En person till sjukhus efter singelolycka i Kristianstad. Brand i villa i Malmö.

Skåne

Strax efter klockan 05 på fredagsmorgonen kom larm om en singelolycka med personbil i Kristianstad.

Händelsen ska ha inträffat vid korsningen mellan väg 118 och Snapphanevägen. Räddningstjänst åkte inte till platsen, däremot ambulans. En person har förts till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Trafikverket uppgav att det var begränsad framkomlighet på olycksplatsen och satte prognosen till klockan 06.30. Klockan 06.20 ska det ha varit full framkomlighet igen.

En villa i Klagshamn i Malmö brann i natt. Troligtvis blir den totalförstörd, enligt polisen som uppger att brandorsaken kan ha varit ett blixtnedslag.

Fem personer ska ha fått lämna villan. Men ingen av dem ska ha skadats fysiskt.

Och en villa i centrala Trelleborg ska ha utsatts för skadegörelse under natten till fredagen.

Det var strax före klockan 02 som inbrottslarmet gick igång i villan och polis och väktare åkte dit. Polisen uppger att en eller flera personer ska ha slagit sönder en glasruta på en dörr varpå man kastat in flera smällare i villan där ingen var hemma för tillfället.

Ingen har gripits som misstänkt. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse.

Tidigt på fredagsmorgonen ryckte räddningstjänsten ut och släckte en brand i ett träd norr om Klagstorp.

Larmet om branden kom klockan 05.47. Det ska ha funnits viss spridningsrisk, men räddningstjänsten släckte och är klara på platsen, uppger SOS Alarms händelseinformation klockan 06.30.

Sverige

En man i 30-årsåldern hittades svårt knivskuren strax efter midnatt på en gata i Upplands Väsby.

– Enligt uppgifter till vittnen ska en misstänkt gärningsman ha flytt från platsen på en cykel, men om det är gärningsmannen eller inte det får vi utreda, säger Ulrika Berts, jourförundersökningsledare på polisen Stockholm nord.

Mannen hittades i utkanten av Upplands Väsby, allvarligt skadad. Han fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset.

– Vi håller på och försöker utreda vad som hänt och arbetar på att få fram vem som är skyldig samt gör en teknisk undersökning. Ingen är misstänkt för närvarande, säger Ulrika Berts. (TT)

En knivbeväpnad man i 20-årsåldern greps sent på torsdagskvällen för mordförsök efter att ha försökt hugga en polisman.

Larmet gick strax före midnatt efter att en man observerats i ett bostadsområde i Ramshäll i Linköping beväpnad med kniv.

– När polispatruller anländer till platsen vägrar mannen släppa kniven utan går i stället runt med kniven och gör till slut utfall mot en polisman som får värja sig med batong. Han tappade kniven och poliser får honom under kontroll, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Mannen fördes till sjukhus för kontroll. (TT)

Världen

Den amerikanska delstaten Tennessee avrättade på torsdagen en man med hjälp av en dödlig injektion. Metoden som användes har ifrågasatts då vissa menar att det finns risk för att den som avrättas bland annat upplever att den "bränns levande".

Billy Ray Irick, som 1986 dömdes för våldtäkt och mord på en sjuårig flicka, är den första att avrättas i Tennessee sedan 2009. Hans advokater hävdar att han har en historia av allvarlig psykisk sjukdom.

Högsta domstolen avslog en begäran om att inte genomföra avrättningen som planerat då metoden har ifrågasatts. (TT)