Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Buss i krock med älg, inbrott på bensinstation och flera bilar i brand.

Skåne

En bensinstation i Svedala fick under natten inbrott. Någon har brutit sig in och stulit bland annat en okänd mängd cigaretter. Polisen har inte gripit någon för inbrottet.

Flera bilar brann under natten i Skåne. Först var det två bilar som stod i lågor i Malmö. Sedan brann även två bilar i Helsingborg. Vid 01 kom ännu ett larm om en bilbrand, återigen i Malmö. Och senare brann det i ännu ett fordon i Helsingborg.

Polisen har skrivit flera anmälningar om skadegörelse genom brand.

En buss krockade med en älg vid 05.40 på tisdagsmorgonen på riksväg 15, ett par kilometer öster Osby.

Inga personer ska ha kommit till skada, men älgen dog. Efter tre kvart var vägen förbi olycksplatsen helt öppen för trafik igen.

Men vid 06.45, bara en timme efter första larmet, kom ett till larm, på samma plats. Denna gång om en olycka mellan två personbilar. Inte heller här ska någon person ha skadats.

Sverige

Tre personer fördes sent på måndagskvällen till sjukhus efter ett knivbråk i Olofström i Blekinge.

Fyra män är gripna och polisen utreder händelsen som mordförsök och försök till grov misshandel, skriver både BLT och Sydöstran.

– En ska vara mer allvarligt skadad än de andra två, samtliga tre är förda till sjukhus. Vi har spärrat av en misstänkt brottsplats vid Ingenjörsgatan i Olofström och påbörjat utredningsarbetet där genom att säkra brottsplatsen och hålla förhör, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisregion Syd, vid midnatt.

De tre som förts till sjukhus är i övre tonåren och har alla skador från någon typ av kniv.

Flera personer än de tre skadade var inblandade i bråket som inträffade utomhus. (TT)

Under måndagskvällen larmades det om ett flertal bilbränder i Västsverige.

Det första larmet kom strax efter klockan 21, sedan duggade samtalen tätt. Polis och räddningstjänst ryckte ut till bränder i Göteborgsområdet, Trollhättan, Lysekil och Falkenberg. Vid 00.30 uppgav räddningstjänsten att bränderna var släckta.

– Vi har varit på cirka 20 platser i Göteborg, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg. (TT)

En man knivhöggs under natten mot tisdag i en bostad i Sävja i Uppsala, skriver Upsala Nya Tidning.

Polisen fick larmet vid tvåtiden på natten. Den skadade, en man född på 1960-talet, har förts med ambulans till sjukhus, uppger polisen för tidningen. Omfattningen av mannens skador framgår inte.

En man i 20-årsåldern är gripen och en förundersökning om försök till mord har inletts. (TT)

Världen

Livet på Bornholm lockar mer än på länge. Den danska ön, som länge präglats av minskad befolkning, närmar sig åter 40 000 invånare.

Varje år dör ungefär 250 fler bornholmare än det föds. Och i flera år har inflyttningen inte kunnat kompensera för det. Men nu rapporterar danska medier glatt att ön vuxit med 102 personer hittills i år.

Därmed närmar ön sig åter 40 000 invånare, en gräns man föll under 2014. Flest var man på 1960-talet; nästan 49 000. (TT)

En liten pojke vars kvarlevor hittats i samband med att elva vanvårdade barn räddades i New Mexico har dödats i någon form av ritual, enligt åklagare.

Ett av de äldre barnen har berättat att de fått höra att pojken skulle återuppstå, och då peka ut myndighetsmål som skulle anfallas.

Två män och tre kvinnor har gripits efter tillslaget mot den nedgångna egendomen i Taos County. De misstänks ha indoktrinerat barnen i syfte att begå våldsdåd. (TT)

Kuba har inlett en allmän "konsultation" inför omdaningen av landets konstitution. Under fyra månaders tid ska 35 000 möten hållas för att fastställa ett grundlagsförslag, som sedan ska godkännas i ett val i februari.

Skeptiker invänder att folk bara beordras godkänna de utkast som partiledningen tagit fram.

Av förslagen att döma skrotas en formulering om ett "kommunistiskt samhälle". Men enpartisystemet och den socialistiska ekonomin blir kvar. (TT)