Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Trafikolyckor, tågproblem och två anhållna för stöld.
Publicerad 27 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Det är problem för tågtrafiken på Södra stambanan och Kust till kustbanan under morgonen.

Annons

Flera avgångar blir försenade, ställs in eller ersätts med bussar. Detta på grund av ett banarbete mellan Hässleholm och Osby som inte blev klart vid 04 som avtalat.

För information om en specifik resa, kontakta det aktuella tågbolaget.

Väg 17 är avstängd under morgonen öster om Eslöv efter en frontalkrock mellan en bil och en lastbil. Olyckan är allvarlig och en person har först till sjukhus, det skriver Sydsvenskan. Det är oklart när vägen kommer öppnas igen för trafik.

Två män har gripits i Ystad hamn. Deras skåpbil var full med stöldgods. Männen greps av polis vid 22-tiden på söndagskvällen.

– De var på väg ut från landet med bilen fullastad med stöldgods, säger Joakim Sjöberg, inre befäl på polisen i Ystad.

Männen färdades i en skåpbil och i den fann polisen vad de beskriver som mängder med byggmaskiner och byggredskap.

– Vi har kunnat härleda en del redan, men det är väl en dags jobb imorgon (måndag) att få i ordning på alltihop, säger Joakim Sjöberg.

Det stöldgodset som hittills har härletts kommer från stölder i hela landet som har skett under de senaste dagarna. Männen är misstänkta för stöld och anhölls under natten av åklagare.

Strax innan midnatt kom larmet om en trafikolycka nära E65, mellan Börringekloster och Sturup.

Det är två bilar som har väjt för rådjur, enligt SOS Alarm. Räddningstjänsten och ambulanser skickades till platsen. Ambulanserna kunde dock vända utan att behöva ta med sig någon patient.

Annons

Det rådde begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen ett par timmar.

Sverige

Strax efter 02-tiden natten till måndag larmades polis till centrala Grästorp.

Väl på plats hittades en bil som körts in i en guldbutik och sedan satts i brand, rapporterar Expressen.

Bilen visade sig vara anmäld stulen för några dagar sedan.

Det är oklart vad som stals ur butiken men butiken är nu avspärrad i väntan på tekniker och polisen utreder händelsen som grov stöld och mordbrand. (TT)

Världen

Tre personer, inklusive den misstänkte skytten, har hittats döda efter masskjutningen i ett köpcentrum i staden Jacksonville i Florida, uppger polisen.

Den misstänkte har identifierats som en 24-årig man från Baltimore.

Larmet om skottlossning vid en e-sportturnering som hölls i en restaurang på köpcentrumet kom på söndagseftermiddagen lokal tid. Dådet tros ha genomförts av en ensam man. (TT)

Annons

En 55-årig man som misstänks för mordet på en elvaårig pojke i Nederländerna 1998 har gripits i Spanien.

Den elvaåriga pojken hittades död i samband med ett scoutläger i södra Nederländerna i augusti 1998.

Tidigare i år uppmanade polisen 20 000 nederländska män att lämna dna-prov, för att kunna begränsa utredningen i en sista ansträngning innan fallet preskriberas. Den misstänkte 55-åringen förhördes som ett vittne redan i samband med mordet. (TT)

Nu inför USA nya ekonomiska sanktioner mot Ryssland. Orsaken är giftattacken i Storbritannien mot ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.

Sanktionerna är tänkta att presenteras under måndagen, då de träder i kraft. De kommer bland annat att beröra export av produkter som är kopplade till nationell säkerhet.

Det ryska utrikesdepartementet har meddelat att de nya amerikanska sanktionerna bara kommer att öka spänningen mellan länderna. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons