Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Bilbränder i Trelleborg och Vellinge. Lägenhetsbrand i Trelleborg.

Skåne

Tre bilar fick skador i centrala Trelleborg vid en brand på natten till fredagen. Även i Vellinge brann en bil inte långt efteråt.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen på en parkering nära Söderslättsgymnasiet klockan 01.49. Räddningstjänst åkte till platsen och släckte.

En privatperson där uppger att det brunnit i en bil medan två till skadats.

– Tre bilar brann. Det var ingen spridningsrisk till byggnad, men däremot till andra bilar. Det var rätt så snabbt avklarat, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Strax före klockan 02.30 kom även larm om en bilbrand vid Mjölnersgatan i Vellinge. Där brann en bil på en parkering, enligt SOS Alarms händelseinformation som meddelar att branden var släckt klockan 03.

– Eventuellt var det skador på en till. Det var spridningsrisk till andra bilar, men inte till byggnaden som stod sex meter ifrån, säger Johansson.

Mitt i natten till fredagen brann det i en lägenhet vid Syster Jennys väg på Fagerängen i Trelleborg. Larmet kom strax före klockan 03. Enligt de första uppgifterna var det rök i trapphuset, men inga lågor som syntes.

Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Det visade sig brinna i en lägenhet och räddningstjänsten gick in och började släckningsarbetet.

– Vi sökte igenom lägenheten som var rökfylld när vi kom fram. Det har brunnit i en hög med kläder, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Ingen person hittades i lägenheten.

– Vi håller på och kontrollerar rökspridning och ventilerar ur lägenheten för tillfället, säger Johansson, klockan 03.45.

Strax efter klockan 00.30 stoppades en bilförare på Långebrogatan i Kristianstad.

Mannen, som är i 25-årsåldern, togs med för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott (eget bruk).

En man har förts till sjukhus efter ett mordförsök i centrala Malmö, skriver Sydsvenskan. Flera yngre män har gripits i samband med händelsen, som inträffade vid 21-tiden på torsdagskvällen.

– Det rör sig om en knivskärning men jag kan inte gå ut med så mycket mer just nu, säger Sajjad Taimor, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Malmö, till tidningen.

Den skadade mannen ska inte ha fått livshotande skador. (TT)

Tidigt på fredagsmorgonen ska en bil ha åkt in i ett träd mellan Skurup och Svedala.

Larmet om händelsen på väg 688 kom strax efter klockan 05. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

Ingen person ska dock ha behövt föras till sjukhus, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Strax efter klockan 06 meddelar Trafikverket att det är full framkomlighet på platsen igen.

Sverige

Två personer har förts till sjukhus efter en brand i ett radhus i Tullinge i Botkyrka, söder om Stockholm.

– Vi tog ut två personer som har förts till sjukhus, säger Henrik Nyman, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Skadeläget för de två är oklart.

Branden, som bröt ut strax före 04.30, kunde begränsas till ett hus i radhuslängan. (TT)

Världen

Ett köpcentrum norr om centrala Toronto evakuerades under torsdagen efter det att skottlossning utbrutit.

Enligt stadens polischef Rob Johnson började det hela som ett bråk mellan två grupper av "unga män" i det gigantiska Yorkdale Shopping Center.

En person ska ha förts till sjukhus med ambulans, men den personens skador var enligt polisen "inte direkt orsakade av de avlossade skotten". Flera personer skadades i samband med rusningar mot utgångarna när skotten hördes.

Polisen letar efter de misstänkta som uppges vara i 20-årsåldern.

Tidigare i sommar började en man skjuta i ett folktätt område i Toronto. Två personer dödades och gärningsmannen sköts senare till döds av polisen.

Flera skjutningar i Kanada under senare tid har väckt liv i frågan om att införa hårdare vapenkontroller i landet. Premiärminister Justin Trudeau beställde i tisdags en utredning som undersöker möjligheten till ett totalförbud mot handeldvapen. (TT)