Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Misshandel, rånförsök och bil in i pizzeria.
Publicerad 30 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i Löderup greps under natten, misstänkt för flera brott. Det är personer som efter en fest upplever att de blir förföljda av en man. Det uppstår bråk och mannen ska enligt anmälan ha slagit två personer och knuffat en tredje. Han ska även ha varit hotfull och burit med sig en pepparsprej.

Annons

Mannen är misstänkt för olaga hot, vapenbrott och tre fall av misshandel.

En man i 25-årsåldern utsattes tidigt på söndagsmorgonen för ett rånförsök i Lund. Två gärningsmän med en stor hund och kniv har kommit fram och hotat honom, skriver polisen på sin hemsida. Mannen lyckas dock springa från platsen.

En man i 40-årsåldern körde på lördagskvällen in i väggen på en pizzeria i Kattarp utanför Helsingborg.

– En personbil har av okänd anledning kolliderat med en husvägg, föraren fick åka ambulans till sjukhus, säger Calle Persson, presstalesperson hos polisen i region Syd.

– Det kan kanske finnas fler verksamheter i den fastigheten men bland annat en pizzeria.

Larmet kom vid klockan 22.40 och pizzerian ska ha varit stängd. Mannens skador är oklara.

– Patrullen ska försöka reda ut omständigheterna genom att prata dels med honom och dels med vittnen, säger Calle Persson. (TT)

Sverige

En man är svårt skadad efter att ha blivit knivhuggen utomhus i Vällingby, natten till söndagen.

– Larmet inkom vid 04.11-tiden och vi har inlett en förundersökning om mord. Mannen är allvarligt skadad och förd till sjukhus, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Annons

En man har gripits, misstänkt för mordförsöket och polisen håller just nu förhör med den misstänkte.

– Platsen är avspärrad och vi gör en teknisk undersökning, säger Fredrik Andersson. (TT)

Strax efter 22-tiden på lördagskvällen knivhöggs en man i 25-årsåldern i magen på en adress i Nyköping.

Mannen fördes skadad till sjukhus och en man i samma ålder greps på platsen, misstänkt för försök till mord eller dråp.

– Vi vet inte exakt hur svårt skadad han är men vi befinner oss på sjukhuset nu för att försöka prata med målsäganden, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisregion Öst.

Brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. (TT)

Världen

Minst 420 personer har bekräftats döda på den indonesiska ön Sulawesi, enligt uppgifter i statliga medier på söndagen. Samtidigt varnar myndigheterna för att dödstalet kan stiga ytterligare.

Över 500 personer är svårt skadade och lokala sjukhus har fullt upp med att ta hand om nya skadade som anländer.

Skalvet som drabbade kuststäderna Palu och Donggala på fredagen hade en magnitud på 7,5. Det följdes av en tsunami med vågor på uppemot tre meter. (TT)

Annons

Tesla-vd:n Elon Musk har gjort en uppgörelse med den amerikanska finansinspektionen (SEC) enligt domstolsdokument som affärssajten CNBC refererar till. Uppgörelsen innebär att Musk får stanna kvar som vd men lämna posten som ordförande i företaget.

SEC har stämt Musk för säkerhetsbedrägeri efter att han den 7 augusti skrev på sitt twitterkonto, med fler än 22 miljoner följare, att han övervägde att privatisera elbilstillverkaren och ta företaget från börsen. Musk meddelade senare att han ändrat sig. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons