Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Explosion och insats mot grov brottslighet i Malmö.
Publicerad 5 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Nationella bombskyddet kallades till Annelund i Malmö efter flera samtal till polisen om en hög smäll.

Annons

Telefonsamtalen började komma in strax före klockan 22.30 på söndagskvällen. Polis hittade sedan skador på en byggnad vid Norra Grängesbergsgatan och ett större område spärrades av.

Det ska inte ha varit någon person i byggnaden och ingen skadad har hittats, skriver polisen på sin sajt.

Polisens insatsstyrka har gjort ett tillslag i Kroksbäck i Malmö under natten, rapporterar Sydsvenskan. Polisen är förtegen om händelsen, men uppger att det finns misstanke om grov brottslighet.

Enligt tidningen fördes en man ut från en lägenhet vid klockan 01.40 och kördes mot polishuset. Därefter genomfördes en husrannsakan i lägenheten, enligt tidningen.

Polisen har inte bekräftat om några misstankar riktats mot mannen, eller om han är gripen. (TT)

Sverige

En känd Palmehatare och en medhjälpare pekas ut i en ny bok om mordet på Olof Palme. Boken tar avstamp i författaren och journalisten Stieg Larssons egen utredning om Palmemordet.

Larsson överlämnade sitt material till polisen 1987.

Jan Stocklassa, journalist och författare har arbetat med boken utifrån Stieg Larssons uppgifter. Men teorin som fram förs i boken är Stocklassas egen. Bland annat avslöjas att Palmehataren, som tidigare haft alibi, kan ha varit på Sveavägen vid mordet, skriver Expressen.

Larsson engagerade sig i mordet och ville fram till sin död 2004 försöka lösa det. I Larssons arkiv finns bland annat ledtrådar om högerextrema personer och organisationer.

Annons

Stocklassa skrev 2014 i Svenska Dagbladet om Larssons Palmespår.

I boken, som släpps under måndagen, har de nya uppgifter som kommit fram lämnats över till polisens utredare. (TT)

Världen

Cirka 1 000 migranter som har tagit sig igenom Mexiko mot USA ankom på söndagen Mexico City. De har lämnat sina hemländer för att fly undan fattigdom och våld.

Mexikanska myndigheter härbärgerar migranterna på en sportarena och tillhandahåller sjukvård och mat. Många av dem har vandrat i cirka fyra veckor.

– Vårt mål är att komma in i USA, för att uppfylla den amerikanska drömmen, säger Mauricio Mancilla, som färdas tillsammans med sin sexårige son. (TT)

Camila Cabello blev den stora vinnaren på kvällens EMA-gala. Hon kammade hem hela fyra priser, däribland toppkategorierna årets låt och årets artist.

Tim "Avicii" Bergling prisades postumt i kategorin bästa svenska artist. Det är andra gången han tilldelas priset. Första gången var 2013 – samma år som debutalbumet "True" kom och singeln "Wake Me Up" blev en megahit världen över. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons