Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Kraftig explosion vid restaurang samt bilbränder i Malmö.
Publicerad 21 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax före midnatt inträffade en kraftig explosion vid en fastighet vid Rosengård centrum. Smällen uppges ha hörts över stora delen av staden.

Annons

Polis skickades till fastigheten där det ligger en restaurang. Inledningsvis har polisen inga uppgifter om att någon person skadats fysiskt.

Området har spärrats av och kriminaltekniker liksom Nationella bombskyddet har kallats dit. Polis undersöker vad som hänt, bland annat genom att hålla förhör på platsen.

På onsdagsmorgonen har ingen person gripits som misstänkt. Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, men det är fortfarande oklart vad som exploderat och om det finns en hotbild mot någon.

En personbil blev helt utbränd i Hyllie i Malmö under natten till onsdagen. Polis och räddningstjänst larmades dit klockan 01.50.

Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

Och även från Oxie i Malmö kom larm om bilbrand strax efter klockan 05. Polisen och räddningstjänst åkte till platsen där tre bilar uppges ha skadats i branden.

Eftersom det var stor spridningsrisk till en byggnad i närheten har polisen gjort en anmälan om mordbrand. Men ingen person är gripen på onsdagsmorgonen.

Sverige

En byggnad i Hagby söder om Kalmar brann kraftigt på natten till onsdagen.

– Det är en verkstadsbyggnad bredvid huvudbyggnaden som är helt övertänd. Så det är begränsningsarbete de håller på med, säger Jesper Berglund, larmoperatör vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar, klockan 01.45.

Annons

Larmet om branden kom strax efter klockan 01. Räddningstjänst skickades till platsen från Kalmar och Voxtorp.

– Det verkar inte ha varit någon person i byggnaden, säger Berglund.

Ambulans har varit på plats, men ingen behövde åka med den, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Brandorsaken är oklar inledningsvis.

– Det är totalförstört. Byggnaden har brunnit ner. Taket kollapsade, säger Jesper Berglund.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

Två män är gripna, misstänkta för mordförsök på en annan man i Södertälje.

En av de gripna, eller båda, ska ha skjutit mot den tredje mannen som dock klarade sig oskadd, uppger polisen.

Skottlossningen inträffade utomhus och larmet kom vid 18-tiden på tisdagskvällen. Personerna greps i anslutning till brottsplatsen. (TT)

Världen

Annons

Två män har gripits efter skottlossningen där en person dödades och fyra skadades i centrala Denver i Colorado, USA, på måndagen.

Skjutningen var inte slumpmässig, enligt polisen, som dock inte vill kommentera vad som tros ha orsakat händelsen.

Flera möjliga motiv utreds och polisen bekräftar att det handlar om en skottväxling och att en av de misstänkta flydde platsen i ett fordon. Han greps på tisdagsmorgonen lokal tid, misstänkt för mord.

Den andra misstänkte är en av de fyra skadade, som sitter frihetsberövad misstänkt för vapenbrott.

Ingen av dem som skadats i samband med händelsen har livshotande skador. (TT)

Våldet i Kameruns engelsktalande delar förvärras, enligt en ny rapport från FN.

"De senaste två veckorna har vi fått rapporter om att åtta studenter, en skolanställd i Kumba i sydväst och minst 13 nunnor har förts bort", står det i rapporten. Alla ska sedan ha släppts.

FN uppmanar alla sidor att stoppa våldet i landet där engelskspråkiga separatister har utropat självständighet i två regioner. Krisen ledde förra året till väpnad konflikt. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons