Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En äldre man körde åt fel på E6 i flera mil. Inbrott på vandrarhem i Kristianstad.
Publicerad 23 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 90-årsåldern körde i fel körfält på E6 i Malmö-området sent på torsdagskvällen.

Annons

Polisen ska ha använt spikmatta för att få stopp på föraren.

Det var strax efter klockan 23 som polis skickades mot Yttre Ringvägen efter samtal om att en bilförare körde i fel färdriktning. Uppringare ska ha larmat kontinuerligt om att bilen kördes norrut på E6 i södergående körfält.

Norr om Löddeköpinge tog så bilfärden slut efter att polis lagt ut spikmatta som föraren körde över. Bilen behövde bärgas efter stoppet.

Innan dess hade andra bilister tvingats väja och en bilförare tvingats köra i diket för att undvika en krock. Polisen har dock inga uppgifter om att personer skadats fysiskt i samband med avkörningen.

En man i 35-årsåldern greps av polis vid 04.30-tiden på fredagsmorgonen.

Mannen misstänks för stöld efter att ha tagit sig in på ett vandrarhem i Charlottesborg i Kristianstad. Ett fönster ska ha krossats.

–Vi tar honom på bar gärning där inne, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Klockan 06 har mannen inte förhörts än. Det är oklart om han tagit något gods.

En singelolycka med personbil inträffade på riksväg 21 i höjd med Västra Torup under natten till fredagen.

Larmet kom klockan 04.44 och bilen uppges ha voltat när föraren körde i östlig riktning. Räddningstjänst, ambulans och polis skickades till platsen.

Annons

Bilen ska ha hamnat en bit ut i terrängen, enligt SOS Alarms händelseinformation som uppger att en person förts till sjukhus med ambulans och att det gått ett tag mellan olycka och larm.

Det är oklart hur skadad personen är, enligt polisen.

Polis sökte på platsen med hund för att eventuellt hitta fler skadade.

– Vi visste inte riktigt om det var fler personer i bilen än föraren. Men det är inte spår efter någon annan, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

Inledningsvis misstänker man inget brott i samband med händelsen.

Vägen stängdes av på platsen, enligt Trafikverket som strax före klockan 06 meddelade att det var full framkomlighet på platsen igen. Men stängdes sedan vid bärgningen som gjordes under morgonen. Klockan 07.11 var vägen helt öppen igen, enligt polisen.

Blekinge

Sent på torsdagskvällen brann en bil på E22 i höjd med Norje i Sölvesborgs kommun.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 22.47. Räddningstjänst och polis skickades till platsen, men ambulans ska inte ha behövts.

Ingen person skadades fysiskt, enligt polisen.

Annons

Bilen ska ha börjat brinna medan den kördes. Enligt SOS Alarm händelseinformation blev den helt utbränd.

Sverige

Två lastbilar har krockat i samband med broöppning på motorvägsbron i Södertälje, rapporterar Länstidningen.

E4 var avstängd i södergående riktning och väntades öppna vid klockan 07.

– Det är två långtradare som har krockat i samband med broöppning. Trafiken stod still när den ena långtradaren körde in i den andra, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Larmet om olyckan kom klockan 04.21. En person bedöms ha skadats lindrigt, och polisen söker en annan person som enligt uppgifter har avvikit från platsen. (TT)

Världen

Minst två poliser har dödats i en pågående attack mot Kinas konsulat i Karachi, rapporterar pakistanska medier. Explosioner har hörts, och enligt obekräftade uppgifter kan gärningsmän åtminstone delvis ha tagit kontroll över fastigheten.

– Två gärningsmän har kommit in på visum-sektionen av konsulatet, diplomaterna är i säkerhet, säger en poliskälla till Reuters.

I direktsändningar syns hur mörka moln från explosioner driver över bebyggelse i den pakistanska mångmiljonstaden.

Skottlossning har hörts på gatorna runt konsulatet, som är en stor anläggning eftersom Kina de senaste åren satsat många miljarder på infrastruktur vid Pakistans kust. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons