Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Drograttfylleri på riksväg 23 i Skåne. Fyra anhållna för skottlossning i Göteborg.
Publicerad 11 december 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 50-årsåldern stoppades av polis på riksväg 23 i höjd med Ignaberga i Hässleholms kommun under början av natten mot tisdagen.

Annons

Mannen misstänks för drograttfylleri, innehav av en mindre mängd narkotika för eget bruk samt för grov olovlig körning.

Han är känd av polisen sedan tidigare.

På tisdagsmorgonen ska ett strömavbrott ha inträffat i Smygehamn.

Avbrottet ska ha skett klockan 06.01. Klockan 06.50 saknar 123 av Eons kunder på orten ström.

Prognosen för när felet ska vara avhjälpt har satts till klockan 09.

Tre personer greps i Helsingborg under natten misstänkta för att ha stulit kopparkabel på en byggarbetsplats. Det var klockan 03.13 som polis larmades till området vid Stadsparken och kunde stoppa en bil på väg därifrån.

Två män och en kvinna i 45- till 55-årsåldern greps. Bilföraren, en man född 1964, misstänks dessutom för drograttfylleri, narkotikabrott och grov olovlig körning.

Sverige

Flera personer har hört av sig till polisen om en misstänkt skottlossning på Hisingen i Göteborg.

Polisen åkte med ett flertal enheter till området Brämaregården vid 22.15-tiden på måndagskvällen.

Annons

– Vi har inte hittat några spår eller hittat någon, men flera personer har ringt in om misstänkt skottlossning. Och vi har hämtat in fyra personer till förhör, så får vi se vart det leder, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst, till Gota Media nattbyrå vid midnatt.

Polisen inledde en förundersökning om försök till mord alternativt grovt vapenbrott, skrev GP.

På tisdagsmorgonen uppger polisen att två tomhylsor samt en patron hittats vid Munkedalsgatan och har tagits i beslag. En okänd person ska enligt vittnen ha beskjutits utan att ha blivit träffad.

Polisen har inte hittat den personen under natten.

Däremot fann man en ung man i området som ska ha burit vapen. Han och tre andra personer som är med honom hämtas till förhör.

Alla fyra misstänks för grovt vapenbrott samt försök till mord, uppger polisen. De anhölls senare av åklagare.

Världen

32 personer har gripits vid en demonstration för migranters rättigheter vid den amerikanska gränsen i San Diego i Kalifornien, USA. Många av dem är religiösa ledare.

Demonstranterna vid gränsen mot Mexiko kräver att kvarhållande och utvisning av migranter ska upphöra och att USA ska släppa in de människor som anlände till Tijuana i Mexiko i november, i en så kallad migrantkaravan.

Bland de mer än 400 demonstranterna fanns företrädare för kyrkor, moskéer, synagogor och ursprungsbefolkningars organisationer. Med sånger och böner tog de sig framåt i rader bestående av fyra till sex personer. Några av deltagarna bar tröjor med texten "Love knows no borders", "Kärleken känner inga gränser".

Annons

De försågs med handfängsel och leddes bort när de nådde ett förbjudet område vid gränsstängslet.

– Vi uppmanar USA att respektera migranternas rättigheter, säger Joyce Ajlouny, generalsekreterare vid AFSC (American Friends Service Committee), som arrangerat demonstrationen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons