Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Rattfylleri, misshandel efter bråk och man med skärskador på akuten. Här är ett urval av nattens händelser.
Publicerad 15 december 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

En man i 25-årsåldern kom in till akuten i Malmö med skärskador under natten mot lördagen, det skriver polisen på sin hemsida. Mannen skador är inte allvarliga.

Annons

Han ska ha fått skadorna vid någon orm av händelse på en pizzeria, flera timmar tidigare. Polisen skickade dit tekniker och höll förhör med mannen.

Vad brottsrubricering blir är okänt i skrivande stund.

En person uppmärksammade ett bråk mellan en man och en kvinna i Åhus under natten. När personen ingrep så blev denne själv slagen.

En anmälan om misshandel har upprättats. Polisen har ingen frihetsberövad och ingen misstänkt för brottet.

En bilist omhändertogs för rattfylleri under natten i Malmö. Tio minuter senare fick polisen syn på samma bil igen, i närheten, det skriver Sydsvenskan. Det var kompisen, som tidigare suttit i passagerarsätet som körde bilen.

Han hade då berättat för polisen att han också hade druckit. Även han blåste positivt och omhändertogs för rattfylleri.

På fredagskvällen stoppade polisen en bil på E65:an utanför Skurup. Föraren blåste positivt och är misstänkt för grovt rattfylleri. Enligt polisen hade mannen en promillehalt på 1,4. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Då han är utländsk medborgare så anhölls han efter förhör under natten mot lördagen.

SVERIGE

En person har omkommit i en kraftig brand i en lastbil på en parkering på Nordjylland, meddelar polisen.

Annons

– Klockan 03.10 får vi in ett larm om en kraftig brand i en lastbil på trafikplatsen. Flammorna är så stora att patrullen inte inledningsvis kan läsa nummerplåten eller närma sig bilen, säger polisen.

Under släckningsarbetets gång kunde polisen se att det fanns en död person i lastbilen, som kom från Litauen.

Parkeringen har spärrats av för teknisk undersökning. (TT)

Den tioåriga pojke som fick livshotande skador i somras när han fick ett högtalartorn över sig på ett torg i centrala Bollnäs har nu fått komma hem till sin familj, rapporterar helahälsingland.se , även om det kommer att dröja tills han är helt återställd.

Pojken cyklade under högtalaren när den välte. Han flögs till Akademiska sjukhuset i Uppsala där han under lång tid vårdades, innan han kunde flyttas till Hudiksvall.

Högtalaranläggningen togs i förvar, och händelsen utreds som grovt vållande till skada. Polisens utredning går vidare, och teknisk expertis ska undersöka anläggningen.

Polisen uppger för nyhetssajten att man hoppas vara kvar med utredningen tidigt nästa år. (TT)

VÄRLDEN

Australien erkänner västra Jerusalem som Israels huvudstad. Landet kommer däremot avvakta med att flytta sin ambassad från Tel Aviv, meddelar premiärministern Scott Morrison.

– Australien anser att denna position respekterar både vårt engagemang för en tvåstatslösning och långvarig respekt för relevanta resolutioner från FN:s säkerhetsråd, säger Morrison, rapporterar SBS News.

Annons

USA flyttade sin ambassad till Jerusalem i maj i år. (TT)

En nyfödd bebis som smittats med ebola har överlevt sjukdomen, meddelar hälsomyndigheter i Kongo-Kinshasa.

En av tre människor som får ebola överlever inte och barn har ännu sämre chans att klara sig.

Flickans mamma hade ebola och avled under förlossningen. Bara några dagar senare visade lilla Benedicte symptom på ebola, rapporterar BBC. Efter fem veckors behandling har hon nu kunnat flytta hem till sin pappa – och kallas för "miraklet i Beni". (TT)

USA:s president Donald Trump har utsett Vita husets budgetchef Mick Mulvaney till tillförordnad stabschef.

"Mick har gjort ett utomordentligt jobb i regeringen", skriver Trump på Twitter.

"Jag ser fram emot att jobba med honom i hans nya roll".

I början av december tillkännagav Trump att den nuvarande stabschefen John Kelly kommer att lämna sin post vid årsskiftet. Han är den senaste i en lång rad ministrar och andra högt uppsatta befattningshavare som tvingats bort eller självmant lämnat presidentens innersta krets.

Tv-kanalen Fox News rapporterade redan i våras om rykten att Trump ville ersätta Kelly med Mulvaney. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons