Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Fyra gripna för grovt vapenbrott i Skurup. Bilbrand utanför Tomelilla. Misstänkt drograttfylleri i Kristianstad.

SKÅNE

Under torsdagskvällen upptäckte polisen i Skurup en bil som lämnade en för dem känd adress. Bilen stoppades.

– Personen kontrollerades och det uppstod misstanke att det kunde finnas saker i den här bostaden, säger Joakim Sjöberg, inre befäl vid polisen i Ystad.

Polisen genomförde en husrannsakan på adressen.

– Man hittade ett automatvapen och en mängd narkotika, säger Joakim Sjöberg.

Den narkotika som hittades tror polisen var till för att säljas vidare.

Fyra personer greps i samband med händelsen. Det är två män och två kvinnor som är mellan 20 och 30 år enligt polisen.

Det har brunnit i en personbil utanför Tomelilla under natten. Räddningstjänsten larmades till platsen för att släcka. Branden spred sig även till en annan bil och rök kom in i en närliggande fastighet. Ingen person ska ha kommit till skada och räddningstjänsten hjälpte till med att vädra fastigheten innan de lämnade platsen.

Larmet kom strax innan klockan halv tre på natten mot fredagen.

En trafikolycka har skett på riksväg 21 väster om Perstorp under natten mot söndagen. Det är en singelolycka och föraren av bilen har kört in i mitträcket.

Ingen person ska ha kommit till skada. Vägen fick stängas för trafik en stund under räddningsarbetet enligt Trafikverket och bilen behövde bärgas fån platsen.

Polisen i Kristianstad stoppade en bil under natten på Långebro. Föraren, som är i 20-årsåldern, misstänks ha varit narkotikapåverkad och omhändertogs av polisen. Efter provtagning släpptes föraren, men är fortsatt misstänkt för drograttfylleri i väntan på provsvar.

SVERIGE

Orkanstyrka har uppmätts på vindar under natten vid väderstationen i Stekenjokk i Jämtlands län, det skriver SVT nyheter.

Länsstyrelsen i Västerbotten har uppmanat invånarna att samla ihop det nödvändigaste och inte ge sig ut i onödan, när ovädret Jan dragit in över landet.

Bland annat bör man vara beredd på strömavbrott.

– Vi uppmanar bland annat till att knyta fast lösa föremål, tappa upp dricksvatten, köpa värmeljus och batterier samt ladda mobilen, säger kriskommunikatör Lilian Johansson till Västerbottens-Kuriren.

SMHI har utfärdat klass två varning för storm i Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. (TT)

En man har anhållen misstänkt för mordförsök på en annan man, efter en händelse i Grimsta i västra Stockholm på torsdagskvällen.

– Det var något bråk mellan två personer. Sedan har något hänt som gör att man misstänker försök till mord. Jag vill inte gå in på detaljer, men målsägande är lindrigt skadad, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Mannen anhölls i sin frånvaro, men kunde senare gripas i Danderyd norr om Stockholm. (TT)

VÄRLDEN

Totalt 277 personer på ett av världens största kryssningsfartyg, Oasis of the Sea, har drabbats av ett utbrott av novovirus på en kryssning från Florida till Jamaica. Både passagerare och personal har insjuknat.

Fartyget har vänt tillbaka till Florida en dag tidigare än planerat och alla gäster får tillbaka de pengar de har betalat för resan, rapporterar CBS News.

Novovirus är ett väldigt smittsamt virus som orsakar den så kallade vinterkräksjukan. (TT)

Washington Post ska börja publicera debattinlägg och ledartexter på arabiska på en ny sajt. På så vis vill man nå ut till en ny målgrupp och bredda utbudet av oberoende röster i den arabiskspråkiga världen.

– Vikten av detta har blivit tydligare efter mordet på vår egen kollega Jamal Khashoggi, som såg ett väldigt tydligt behov av ett forum som detta, säger Fred Hiatt, redaktör för tidningens ledartexter.

Sajten ska publicera skribenter från hela världen, inklusive röster från Mellanöstern och Nordafrika, enligt tidningen.

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, som skrev kolumner för Washington Post, mördades brutalt vid ett besök på det saudiska konsulatet i turkiska Istanbul i oktober. (TT)