Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två anhållna för inbrottsstöld i Skurup. Bilar i brand i Tomelilla. Misstänkt rattfylleri i Kristianstad. Ung man misstänks ha misshandlat sin flickvän.
Publicerad 29 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

Två män har anhållits av åklagare, de är misstänkta för att ha brutit sig in i en bil i Skurup. Inbrottet skedde under måndagen. Flera timmar efter inbrottet kunde polisen stanna en bil med som hade samma registreringsnummer som en bil som setts lämna brottsplatsen.

Annons

De två män som befann sig i bilen fördes in för förhör och anhölls sedan av åklagare. Polisen berättar att de har hittat en del gods i bilen, men det är oklart om godset kommer från det aktuella bilinbrottet.

Polisen i Ystad har gripit en man i 25-årsåldern under natten mot tisdagen. Mannen är misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän. Kvinnan sa inte ha behövt uppsöka sjukhus för sina skador. Den misstänkte mannen förhörs under den tidiga morgonen.

Det har brunnit i flera bilar i Tomelilla. Under måndagskvällen larmades räddningstjänsten ut på två bilbränder, inom loppet av 30 minuter.

Det första larmet kom strax före 22.30. En personbil har brunnit vid järnvägsstationen i Tomelilla. Räddningstjänsten har varit på plats och släckt fordonet.

Det andra larmet om en bilbrand kom strax innan 22.50. Det är en personbil som har brunnit på Ladugatan i Tomelilla. Det har funnits risk för att branden ska sprida sig till ett annat fordon, men det kunde stoppas.

Polisen meddelar under natten att de kommer skriva två anmälningar om skadegörelse genom brand.

Polisen i Kristianstad genomförde under natten en husrannsakan i en bil efter att föraren kunde misstänkas för drograttfylla. Det hittades dock inget misstänkt i fordonet, men föraren är misstänkt för olovlig körning och drograttfylleri.

SVERIGE

Två personer har skadats i en brand i en fastighet i värmländska Forshaga under natten. Båda fördes till sjukhus. Den ena ska ha brännskador och den andra har andats in rök.

Region Värmland meddelar tidigt på tisdagsmorgonen att åtminstone en av de skadade vårdas på intensiven med allvarliga skador.

Annons

Polisen har spärrat av rummet där det brunnit i väntan på en teknisk undersökning och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har skrivits.

Tre personer omkom i den svåra olyckan i höjd med Heby då en personbil frontalkrockade med en tankbil, uppger polisen.

Alla personerna är inte identifierade, men två av de omkomna är män i 25-årsåldern hemmahörande i Sala. Polisen har underrättat anhöriga i den mån som är möjligt i nuläget, säger polisens presstalesperson Linda Wideberg till TT. Olyckan inträffade på måndagseftermiddagen. (TT)

VÄRLDEN

När polisen i Houston kom till ett utpekat knarknäste möttes de av kulor. Elden besvarades, och efteråt låg två misstänkta döda i huset, och fyra nedskjutna poliser vårdas på sjukhus.

– Omedelbart efter det att de slagit in dörren utsattes poliserna för eldgivning från en eller flera misstänkta i huset, säger Art Acevedo, polischef i staden i Texas, USA.

Tillståndet för två av poliserna beskrivs som kritiskt men stabilt, medan de två andra är lättare skadade.

Hur många misstänkta det handlade om var oklart tills polisen hade skickat in en robot i huset, som konstaterade att det var två personer och att båda var döda.

Måndagens tillslag skedde efter uppgifter om att heroin langades från fastigheten. (TT)

USA:s sanktioner innebär att Washington i praktiken försöker stjäla Citgo, ett USA-baserat dotterbolag till Venezuelas statliga oljejätten PDVSA, säger den venezuelanske ledaren Nicolás Maduro.

Annons

I ett tal lovar han att juridiskt bekämpa åtgärderna mot PDVSA och Citgo.

Maduro och parlamentets talman Juan Guaidó, som stöds av USA och flera andra stormakter, är inbegripna i en kamp om makten i Venezuela. Båda ser sig som rättmätig president i landet. (TT)

Nya intriger kommer i dag i ännu en ödesdag för brexit. Premiärminister Theresa May vill i kväll ha stöd av det brittiska parlamentet i förhandlingskampen med EU. Men vem som stöder vad är fortsatt oklart.

Det är till och med osäkert om talmannen ger klartecken för någon omröstning.

Om han gör det uppges May hoppas på stöd för ett förslag om att ersätta en omtvistad nödlösning om Nordirland med ett "alternativt arrangemang" av ännu okänt slag. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons