Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inga morgontåg över Öresundsbron.
Olyckor i Skåne på morgonen.
Bilbrand i Sölvesborg.
Publicerad 1 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

På grund personalbrist körs inga tåg över Öresundsbron på måndagsmorgonen. Stora delar av det danska tågbolaget DSB befarades inleda en strejk klockan 04 på natten till måndagen, uppgav Skånetrafiken i ett pressmeddelande sent på söndagskvällen.

Annons

Inga tåg körs över bron på morgonen, meddelar Skånetrafiken då. Trafiken beräknas köras som normalt från klockan 10.

Inställda tåg mellan Hyllie och Köpenhamns flygplats ersätts med bussar i pendeltrafik i båda riktningar, enligt Trafikverket som samtidigt uppger att Öresundstågen mot Karlskrona, Kalmar och Göteborg avgår från Malmö varför resenärer först bör ta sig dit med andra tåg.

Skånetrafiken uppmanar resande att vara ute i extra god tid. Informationspersonal med gula västar kommer finnas på stationerna Hyllie, Malmö C, Lund C samt Helsingborg.

I Löddeköpinge ska en bilist ha kört in i ett träd på morgonen. Polisen larmades klockan 06.26.

Ingen person ska dock ha skadats fysiskt, enligt polisen.

Och en bilförare och en cyklist uppges ha krockat i på Per Albin Hanssons väg i Malmö. Polisen fick larmet klockan 06.45.

Inledningsvis är skadeläget oklart.

Blekinge

Sent på söndagskvällen ska en bil ha börjat brinna i centrala Sölvesborg.

SOS Alarm fick uppgift om branden klockan 23.46. Räddningstjänst och polis åkte till brandplatsen vid Västra Storgatan/Köpmansgatan.

Annons

Bilen, som stod när andra bilar och en byggnad, var övertänd, enligt räddningstjänsten. Bilen framför ska också ha skadats (som syns på bilden). Polisen har markerat tre i rad.

Personalen släckte.

Sverige

En person har anhållits efter en misstänkt skottlossning i stadsdelen Valsta i Sigtuna kommun, på söndagseftermiddagen.

Polisen larmades till en restaurang klockan 13.25 efter att ett vittne både hört en hög smäll och sett flera maskerade personer springa från platsen.

En person ska enligt polisen ha mottagit ett slag i ansiktet, men ingen är allvarligt skadad.

Under eftermiddagen hölls förhör med flera vittnen och polisen hade under kvällen en förhöjd närvaro i området, bland annat för att kunna besvara frågor från allmänheten.

På brottsplatsen hittades en hylsa, alternativt en patron. En förundersökning gällande grovt vapenbrott och mordförsök har inletts. (TT)

Världen

Minst 25 personer har omkommit efter att ett kraftigt åskoväder drog in över södra Nepal på söndagen. Hundratals har skadats enligt lokala myndigheter.

Annons

Premiärminister K P Sharma Oli uppger på Twitter att runt 400 är skadade.

"Helikoptrar har stått i beredskap för att kunna rädda och undsätta", skriver premiärministern.

Räddningsarbetare har haft svårt att nå de värst drabbade områdena och dödssiffrorna kan stiga när man väl kommer dit.

Lokala medier rapporterar att flera människor omkom när stormen slet upp träd och rev ner telefon- och elledningsstolpar. (TT)

Minst 20 personer har omkommit och ett tiotal skadats i samband med att en buss började brinna vid en bussterminal i Lima, uppger lokal räddningstjänst.

Flera av offren ska ha varit fast på övervåningen av tvåvåningsbussen. Branden inträffade strax efter halv åtta på kvällen lokal tid.

Myndigheterna har inte uppgett hur många personer som befann sig ombord på bussen när den började brinna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons