Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Den kraftiga skogsbranden i Hässleholms kommun har hållits begränsad under natten.
I Malmö skedde en kraftig explosion.
Publicerad 24 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Under morgonen sätts släckningsarbetet av den kraftiga skogsbranden mellan Hästveda och Osby igång igen med full kraft.. Räddningstjänsten rapporterar att man lyckas hålla begränsningslinjerna under natten.

Strax före midnatt fick polisen flera samtal om en hög smäll kring Nobeltorget i Malmö. När polisen kommer på plats konstaterar man skador på bottenplanet i en fastighet. Området spärrades av och nationella bombskyddet kallades dit.

Annons

Ingen person ska ha blivit skadad.

Sverige

Sent under tisdagskvällen startade en brand i en industrilokal i Gislaved. Räddningstjänsten är på plats med ett flertal enheter och branden ska enligt de första uppgifterna till polisen vara svårsläckt.

Samtliga personer i lokalen ska ha tagit sig ut oskadda och inga personer har rapporterats skadade.

Branden har ingen koppling till den stora skogsbrand som härjar utanför Gislaved.

– Nej, absolut inte, det var en maskin som stod och jobbade i lokalen som började brinna, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisens region Öst. (TT)

Världen

Den omfattande skogsbranden i Norge närmar sig under onsdagsmorgonen bebyggelsen i Sokndal, enligt kommunalrådet Trond Arne Pedersen.

Tre helikoptrar har arbetat med att försöka släcka branden och kommunen har gått upp i stabsläge.

– Vi har fortfarande inte kontroll. Den är på väg mot centrum, säger han.

Annons

En försvårande omständighet är vinden, som med tio sekundmeter blåser i riktning mot samhället.

– Under (onsdags)morgonen räknar vi med att branden är nära inpå bebyggelsen, säger Pedersen.

160 bostäder har evakuerats och Sokndal skola kommer att hålla stängt i dag till följd av branden och rökutvecklingen. (TT)

Mexiko har skickat tillbaka 15 000 migranter de senaste 30 dagarna, uppger landets migrationsmyndighet.

Varifrån migranterna kom är oklart, men de flesta som rör sig genom landet mot USA kommer från Guatemala, Honduras och El Salvador.

USA:s president Donald Trump har hotat att stänga gränsen till Mexiko om landet inte stoppar illegal invandring, och Mexiko har sedan dess placerat fler i migrantförvar och begränsat tillgången till humanitära visum. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons