Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större polisiära händelser i nordöstra Skåne eller på Österlen.
Utanför småländska Tingsryd ska skott avlossats mot en bostad, sent på tisdagskvällen.
Publicerad 15 maj 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Blekinge

Runt midnatt larmades polisen upp till Harasjömåla, nordväst om Olofström, sedan tre män ertappats med att fiska utan att ha fiskekort för området.

Annons

De tre fick följa med in till stationen för förhör och en anmälan om brott mot fiskelagen och stöld upprättades. I männens bil ska nämligen runt 15 kilo fisk påträffats.

Sverige

Strax före klockan 23 larmades polisen om en skottlossning utanför Tingsryd.

– Det har skjutits in i en bostad, ingen person skadades, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Rekordmånga ringde Giftinformationscentralen under april månad för att ställa frågor om huggormsbett.

88 samtal kom in, vilket kan jämföras med 30 under april förra året.

– Det var väldigt fint väder i april och precis som vi människor så gillar huggormen att vara i solen. Då finns det en viss risk att vi hamnar på samma ställe som huggormen, säger överläkaren Johanna Grass till Hallandsposten. (TT)

Världen

Venezuelas regim har "militärt ockuperat" parlamentet i Caracas, hävdar oppositionsledaren Juan Guaidó. Med hänvisning till ett bombhot hindrade nationalgardet ledamöter från att komma in på tisdagen.

Guaidó och andra ledamöter säger att det oppositionellt styrda parlamentet återupptar sitt arbete på onsdagen.

Annons

– Oavsett om det blir på ett torg, i ett annex eller under en bro så kommer parlamentet att sammanträda, säger ledamoten Luis Stefanelli. (TT)

Senaten i Alabama har röstat igenom ett förslag som skulle innebära USA:s striktaste abortlag. Endast den republikanske guvernören Kay Iveys underskrift saknas nu. Men lagen väntas också möta hårt motstånd i domstolar.

Den enda omständighet då abort tillåts enligt förslaget är om moderns hälsa är i fara.

Delstatssenaten röstade ja med siffrorna 25 mot 6. Om Ivey skriver under träder lagen i kraft efter ett halvår – om den inte stoppas i domstol. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons