Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Grov misshandel i Knislinge.
Man gripen för misshandel i Trelleborgs kommun. Rån i Arlöv.
Publicerad 25 oktober 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Två män har fått stick- eller skärskador i Knislinge på torsdagskvällen. Ärendet rubriceras som grov misshandel.

Polisen larmades till området vid Sigfrids väg nära Sporthallen i Knislinge klockan 20.40 på torsdagen.

Annons

– Regionledningscentralen får samtal om att två personer är stick- eller skärskadade på en adress i Knislinge. Polis och ambulanssjukvård skickas till platsen, uppger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Väl på plats anträffade polisen mycket riktigt två skadade personer i och i anslutning till en lägenhet.

– Vi jobbar just nu på platsen och i närheten för att inhämta så mycket information som möjligt. Ett eller flera områden har spärrats av, säger Rickard Lundqvist vid 22.30-tiden.

Enligt polisen i region syd har båda de skadade förts till sjukhus. Men enligt polisen i Kristianstad endast en. Region Skåne (sjukvården) meddelar att en man i 30-årsåldern är på Centralsjukhuset Kristianstad och har lindriga skador.

Det finns ingen gripen i ärendet tidigt på fredagsmorgonen.

En man i 45-årsåldern misstänks ha misshandlat en kvinna som han har en nära relation med.

Kvinnan ska inte ha behövt sjukvård akut, enligt polisen.

Mannen greps på en mindre ort i Trelleborgs kommun vid klockan 02.15 på natten till fredagen.

Här saknas innehåll

Sent på torsdagskvällen ska ett rån ha skett i en livsmedelsbutik i Arlöv.

Polis och ambulanspersonal skickades till platsen strax efter klockan 23. Två maskerade personer ska ha kommit över kontanter vid rånet.

Annons

En person har förts till sjukhus med stick- eller skärskada.

Butiken har spärrats av och kriminaltekniker begärdes till platsen.

Ingen person har gripits på natten till fredagen.

Sverige

En kvinna har omkommit i en brand i ett hus på en gård utanför Köping i natt, skriver polisen på sin sajt.

Totalt fanns fyra personer på platsen som räddningstjänsten tog omhand. Utöver kvinnan som konstaterades död var en person svårt brännskadad medan två fått rökskador. Dessa tre fördes till sjukhus.

Det finns inga misstankar om brott i samband med branden, som i stort sett var släckt av personerna på plats när räddningstjänsten kom fram. (TT)

Världen

Omkring 50 000 personer har beordrats att lämna sina hem i Santa Clarita norr om Los Angeles i Kalifornien efter att en skogsbrand har brutit ut.

Brandkåren har inte kontroll över branden som sprider sig snabbt.

Sedan tidigare härjar flera omfattande bränder över Kalifornien och en sträng brandvarning utfärdades för stora delar av delstaten tidigare i veckan, då man väntade höga temperaturer och starka vindar.

På torsdagen fick hundratals personer lämna sina hem i flera orter norr om San Francisco. (TT)

Annons

Italiensk polis har sprängt en liga som specialiserat sig på att sända förorenat plastmaterial till Kina för skotillverkning. Skor med rester av bekämpningsmedel och gödningsmedel har sedan sålts i Italien.

Tio personer har gripits och ytterligare fem har satts i husarrest. De gripna misstänks bland annat för utpressning, olaga vapeninnehav, misshandel och olaga avfallshantering.

Claudio Carbonaro pekas ut som ligans ledare. Han är en maffiaboss som enligt polisen låg bakom över 60 mord under 1980- och 1990-talen. Han övergick till att samarbeta med myndigheterna men återvände 2013 till Sicilien och tog över ledningen av en maffiafamilj.

Handeln med förorenad plats beskrivs av polisen som extremt lönsam. Tillslaget gjordes efter en fyra år lång utredning som inleddes med ett beslag i Rom av skor tillverkade av giftigt material. (TT)

Regeringskritiska protester har åter brutit ut i Irak. Säkerhetsstyrkor har mött demonstranterna med vattenkanoner och det förekommer uppgifter om att tårgas har använts.

Tidigare i oktober utbröt protester i Irak. Skarp kritik har riktats mot polis och säkerhetsstyrkor i en FN-rapport som konstaterar att mer våld än vad som var nödvändigt användes mot demonstranterna. Totalt 157 människor dödades, varav 111 i huvudstaden Bagdad.

Protesterna utlöstes av allmänt missnöje med korruption, arbetslöshet och undermålig social standard. Det har även förts fram krav på en förändring av det politiska systemet.

De nya protesterna utbröt på torsdagskvällen, lokal tid. Fredagen markerar årsdagen för premiärminister Adil Abd al-Mahdis tillträde.

Strax efter midnatt lokal tid framträdde premiärministern i tv. Han försvarade sin politik och sina reformer och sade att demonstranterna har rätt att protestera så länge de gör det "utan att störa det offentliga livet". (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons