Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Efter en grov misshandel i Hörby fick en man föras till sjukhus.
En man har gripits, misstänkt för åldringsbrott som inträffat under helgen i Sölvesborg.
Publicerad 20 januari 2020

Här saknas innehåll

Skåne

En man i 55-årsåldern fick föras till sjukhus efter att ha blivit slagen i ansiktet med ett tillhygge på Storgatan i Hörby. Polisen larmades om händelsen vid 01.45 och en anmälan om grov misshandel har skrivits.

Annons

Blekinge

En man i 20-årsåldern har gripits, misstänkt för att vara inblandad i bedrägerier mot äldre kvinnor i Sölvesborg i helgen, uppger Sveriges Radio P4 Blekinge.

Under söndagskvällen kom sex anmälningar in. I samtliga av fallen har de utsatta kvinnorna varit födda på 1920-talet.

Enligt anmälningarna har okända personer ringt och utgett sig för att vara från polisen. De har bett om tillgång till kvinnornas bankkort eller att målsäganden ska föra över pengar. I minst två av fallen har även falska poliser gjort hembesök hos de äldre kvinnorna. Vid ett tillfälle lyckades dom få med sig kontokort, smycken och kontanter.

Mannen i 20-årsåldern stoppades i en bil i nordöstra Skåne strax efter nio på söndagskvällen och han hade enligt polisen på sig en klädsel som kunde tas för en polisuniform.

Den gripne mannen är misstänkt för bedrägeri och föregivande av allmän ställning. (TT)

Sverige

En person har förts till sjukhus efter ett rån utomhus på Ekerö i södra Stockholm. Personen blev i samband med rånet slagen och skuren med ett vasst föremål i vaden, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet om händelsen kom strax efter 22 på söndagskvällen och när polisen kom till platsen greps en person som nu är misstänkt för grovt rån.

Det är oklart hur allvarliga skador offret har. (TT)

Annons

Världen

Tre unga män hittades dödade i Seven Kings, Ilford, östra London, under söndagskvällen.

Polis och ambulans larmades angående ett bråk och när patrullen anlände till platsen hittades tre män i 20–30-årsåldern, uppger brittiska Telegraph.

– Utredningen är i ett tidigt skede, men troligtvis kommer detta utredas som ett trippelmord, säger polischefen Steve Clayman i ett uttalande till pressen.

Ingen har ännu gripits misstänkt för morden men en massiv jakt pågår just nu i London.

Förra årets knivmördades 90 personer i London vilket anses var ett av de blodigaste åren i modern tid. (TT)

Den tidigare ekonomiministern Luis Arce är en av presidentkandidaterna i valet i Bolivia i maj, meddelar landets tidigare president Evo Morales.

– (Han är en) kombination av stad och landsbygd för att fortsätta förändringsprocessen, säger Morales och fortsätter:

– Vår bonderörelse exkluderar inte människor och marginaliserar inte människor.

Landets interrimregering har förbjudit Morales själv från att ställa upp, och har utfärdat en arresteringsorder om han skulle komma tillbaka från sin exil i utlandet. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons