Annons

HBO gör dokumentärserie om misstänkt sexsekt

Tv • Publicerad 19 april 2019
Skådespelaren Allison Mack erkände sig nyligen skyldig till utpressning mot två kvinnliga medlemmar av Nxivm. HBO ska nu göra en dokumentärserie om den kontroversiella självhjälpsgruppen. Arkivbild.
Skådespelaren Allison Mack erkände sig nyligen skyldig till utpressning mot två kvinnliga medlemmar av Nxivm. HBO ska nu göra en dokumentärserie om den kontroversiella självhjälpsgruppen. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

HBO gör en dokumentärserie om den kontroversiella självhjälpsgruppen Nxivm, enligt .

Gruppen har beskyllts för att i själva verket ha varit en sekt som bland annat har bedrivit människohandel och tvingat kvinnor att bli sexslavar.

Annons

Nyligen erkände den amerikanska skådespelaren Allison Mack, känd från tv-serien "Smallville", sig skyldig till att ha utövat utpressning mot två kvinnor som rekryterats till Nxivm. Gruppens ledare, självhjälpsgurun Keith Raniere, greps för ett drygt år sedan efter att flera kvinnor vittnat i The New York Times om hans aktiviteter.

Produktionen av dokumentärserien har redan påbörjats. För regin står Jehane Noujaim och Karim Amer som ligger bakom filmen "The square" om de egyptiska protesterna på Tahrir-torget i Kairo under den arabiska våren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons