Annons
Karlskrona

Högsta hallen invigd för padel

Karlskrona • Publicerad 3 februari 2019 • Uppdaterad 4 februari 2019
Artisten Måns Zelmerlöw gillar att spela padel. Under söndagen utmanade han frivilliga till match, när nya padel-hallen invigdes i Karlskrona.
Artisten Måns Zelmerlöw gillar att spela padel. Under söndagen utmanade han frivilliga till match, när nya padel-hallen invigdes i Karlskrona.Foto: Johanna Rundgren

Artisten Måns Zelmerlöw och tidigare tennisproffset Jonas Björkman spelade på var sin sida nätet, när padelhallen invigdes i Karlskrona under söndagen.

Båda har varit tidigt ute med att spela padel i Sverige och att sprida racketsporten vidare.

Annons

Tillsammans med tidigare hockeyproffset Jonas Andersson och medgrundaren till PDL Center, Henrik Söderberg, utmanade Zelmerlöw och Björkman lokala padelspelare till match.

– Vår taktik är att använda väggarna mycket. Vi har ångan uppe och förmodligen längre erfarenhet att falla tillbaka på, säger Måns Zelmerlöw, i en kort paus.

Tidigare hockeyproffset Jonas Andersson och artisten Måns Zelmerlöw var med och startade en första padelhall i Stockholm. Nu har turen kommit till en hall i Karlskrona.
Tidigare hockeyproffset Jonas Andersson och artisten Måns Zelmerlöw var med och startade en första padelhall i Stockholm. Nu har turen kommit till en hall i Karlskrona.Foto: Johanna Rundgren

De fyra delägarna öppnade sin första padelhall i Stockholm 2015. Därefter har det blivit fler runtom i landet.

– Det här är vår tredje invigning på raken, säger Måns Zelmerlöw.

Tidigare tennisproffset Jonas Björkman har bytt tennisracket mot padelracket.
Tidigare tennisproffset Jonas Björkman har bytt tennisracket mot padelracket.Foto: Johanna Rundgren

Hallen i Karlskrona har ovanligt högt till tak.

– Det är en helt fantastisk anläggning, säger Zelmerlöw, innan det är dags för en ny match.

Padel kan beskrivas som en blandning av tennis och squash. Under invigningen testades padel av spelare i olika åldrar på banorna i den nya hallen.

Flera unga talanger testade på padel på en egen bana. Här Filippa Blomquist och Lykke Algerstedt.
Flera unga talanger testade på padel på en egen bana. Här Filippa Blomquist och Lykke Algerstedt.Foto: Johanna Rundgren
Johanna RundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons