Annons
Nyheter

Kattis Ahlström blir årets julvärd – ”har varit ett stökigt år”

Kattis Ahlström blir årets julvärd i SVT. ”Just nu är det lite skakigt men annars känns det fantastiskt och lite overkligt”, säger hon om hedersuppdraget.
Tv • Publicerad 20 november 2018
Kattis Ahlström blir årets julvärd i SVT.
Kattis Ahlström blir årets julvärd i SVT.Foto: Janne Danielsson/SVT

Kattis Ahlström har synts i SVT sedan tidigt 90-tal och är bland annat programledare för "Arvinge okänd". Hon har även varit generalsekreterare för Bris.

Hon kommer att tala om hopp, medmänsklighet och värme i rutan på julafton.

Annons

– Jag tycker att det är extra viktigt just i år, alla är nog överens om att det har varit ett oroligt och stökigt år, kanske stökigare än på många år, både med klimathotet och att vi har inte en regering än, säger hon.

Förra årets julvärdar Lotta Lundgren och Erik Haag väckte reaktioner då de inte sände live. Mer i år blir det traditionsenlig direktsändning.

– Jag kör live, säger Kattis Ahlström.

Förra årets "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" sågs av 3 859 000 tittare, vilket är den näst högsta siffran för programmet under 2000-talet. Däremot såg bara 2,5 miljoner tittare Lundgrens och Haags inslag som sändes strax innan. Drygt 350 000 fler slog på teven då Sanna Nielsen var värd 2016.

Läs också:

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons