Annons
Nyheter

Hus nedbrunnet – branden misstänks vara anlagd

Ett fritidshus utanför Torups-Svenstorp i Hässleholms kommun brann ner till grunden på tisdagsmorgonen. Polisen misstänker att branden är anlagd och har spärrat av platsen.
Hässleholm • Publicerad 23 april 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet inkom vid 06-tiden. Då ska en närboende ha upptäckt branden.

– När vi kom fram var det bara grunden och skorstenen kvar, det har nog brunnit hela natten, säger Mikael Brandt, jourhavande insatsledare på räddningstjänsten i Hässleholm.

Annons

Huset mellan Hässleholm och Perstorp ska dock ha stått tomt och ingen person har kommit till skada. Enligt polisen rör det sig om ett fritidshus.

Polisen misstänker att branden har anlagts och kommer att skriva en anmälan om mordbrand för att utreda vad som har hänt.

– Patrullen har spärrat av och lämnat platsen, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen har under morgonen sökt ägarna till huset.

– Vi får ta reda på saker kring huset, om det fanns el indraget och så vidare, säger Peter Frostlund, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Rubriceringen misstänkt mordbrand ligger kvar, meddelar inre befäl på tisdagsförmiddagen.

– Vi kör det som en mordbrand. Hittar vi inga andra orsaker till att branden uppstått utgår vi från att den är anlagd, säger Peter Frostlund.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Martin SöderbergSkicka e-post
Hilda ÄrlemyrSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons