HV71 körde över Brynäs i seriefinalen

Ishockey • Publicerad 19 oktober 2019
HV71 fick jubla i tidiga seriefinalen mot Brynäs. Arkivbild.
HV71 fick jubla i tidiga seriefinalen mot Brynäs. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Vad kan stoppa HV71 i SDHL? Serieledaren tog sin tionde seger av elva möjliga när man körde över Brynäs med 5–1 i den tidiga seriefinalen hemma i Kinnarps arena.

Jönköpingslaget, som vann skotten med 43–28, tog ledningen med både 1–0 (första perioden) och 2–1 (andra) och när finländskan Sanni Hakala tryckte in 3–1 drygt tre minuter in i den tredje perioden – hennes andra mål för kvällen – vädrade hemmasupportrarna en ny trepoängare.

Poängdrottningen Kennedy Marchment utökade sedan till 4–1 efter 12.54, kanadensiskans 18:e poäng för säsongen.

HV71 har nu tio poäng ner till nya tvåan Djurgården, som gick förbi Brynäs i tabellen efter en 3–0-seger borta mot SDE. Brynäs har dock en match mindre spelad.