Annons
Nyheter

Ica stoppar försäljningen av engångsgrillar

Livsmedelskedjan Ica stoppar tillfälligt all försäljning av engångsgrillar i hela landet på grund av den stora brandrisken.
Bränder • Publicerad 15 juni 2018
Engångsgrillar utgör en brandrisk.
Engångsgrillar utgör en brandrisk.Foto: Terje, Pedersen

– Vi bör ta ett gemensamt ansvar för att inte utsätta vårt ansvar för fara, säger Tony Holmberg, vd på Ica special, till TV4 Nyheterna.

På torsdagen gick Brandskyddsföreningen ut och uppmanade handlare att tillfälligt stoppa försäljningen av engångsgrillar. Detta då det råder eldningsförbud i större delarna av Sverige, och att grillarna utgör en brandrisk.

I samband med detta meddelade Willys att de överväger ett stopp, medan Coop uppgav att ett stopp inte är aktuellt på central nivå. Coop har i stället valt att satsa på information i butik om brandrisken. Enskilda butiker ska dock själva ha valt att sluta sälja grillarna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons