Annons

Johnny Hallydays kista ska grävas upp

Musik • Publicerad 23 augusti 2019
Bilen med Johnny Hallydays kista i samband med begravningsceremonin i Paris i december 2017.
Bilen med Johnny Hallydays kista i samband med begravningsceremonin i Paris i december 2017.Foto: Kamil Zihnioglu/AP/TT

Den franske rocklegendaren Johnny Hallydays kista ska grävas upp i början av september, rapporterar radiokanalen RTL.

Förklaringen till den smått morbida nyheten är att Hallydays grav ska ersättas med ett två meter högt gravvalv på samma plats på Lorientkyrkogården på ön Saint-Barthélemy. Kistan ska därefter placeras i valvet som ska vara färdigt i slutet av nästa månad.

Annons

Beslutet har fattats av Hallydays familj, enligt källor till RTL. En person som står nära Hallydays änka Laeticia Hallyday säger att rockstjärnan uttryckte önskemål om att begravas i ett gravvalv.

Johnny Hallyday, som ofta har kallats Frankrikes Elvis, slog igenom i början av 1960-talet. Han har sålt mer än 110 miljoner skivor och gjort 50 stora turnéer, och är en av världens bäst säljande artister även om han inte alls hade samma status som populärkulturell ikon utanför hemlandet.

När han avled i sviterna av lungcancer i slutet av 2017, 74 år gammal, sände det en våg av känslor och sorg genom hemlandet som inte skådats sedan Edith Piaf avled i början av 60-talet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons