Annons

Jörgen Brink avslutar karriären

Skidor • Publicerad 18 april 2019
Jörgen Brink efter tredje raka segern i Vasaloppet, 2012. Nu avslutar 45-åringen karriären.
Jörgen Brink efter tredje raka segern i Vasaloppet, 2012. Nu avslutar 45-åringen karriären.Foto: ULF PALM / TT

En lång skidkarriär har nått sitt slut.

Jörgen Brink meddelar på Instagram att helgens tävling i finländska Levi blev hans sista.

Annons

45-åringen debuterade i världscupen 1995 och har sedan dess bland annat vunnit tre VM-brons, samtliga i Val di Fiemme 2003. Ett mästerskap som för Brinks del kanske mest blev ihågkommet för hans kollaps när han i stafetten tappade en klar svensk ledning på sista sträckan till en tredjeplats.

Efter tiden i landslaget sadlade han om till skidskytte innan han 2010 inledde en framgångsrik satsning på långloppsvärldscupen. Brinks största meriter blev tre raka segrar i Vasaloppet: 2010, 2011 och 2012.

"Karriären har innehållit djupa dalar och höga toppar och allt däremellan. Framgångar som förbytts till ett svart hål men med stor vilja tagit mig tillbaka vilket kan vara det tuffaste man gör. Uthållighet, tålamod och målsättningar har hjälpt mig dessa gånger", skriver Brink på Instagram.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons