Annons

Kakko klar för tre år i Rangers

Ishockey • Publicerad 12 juli 2019
Kaapo Kakko jublar under VM. Arkivbild.
Kaapo Kakko jublar under VM. Arkivbild.Foto: Petr David Josek/AP/TT

Svenskarna i New York Rangers verkar få en ny lagkamrat nästa säsong. Den finske supertalangen Kaapo Kakko har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och kan därför finnas med i laguppställningen när NHL-säsongen inleds i början av oktober.

Kakko slog igenom rejält under ishockey-VM i maj där han var en vital del av det finländska guldlaget. Tidigare under säsongen sköt han även hem guldet i junior-VM till Finland. Dessutom hade han en stark säsong med TPS i finländska ligan där han gjorde 38 poäng (22 mål och 16 assist) på 45 matcher.

Annons

Allt detta gjorde 18-åringen hett eftertraktad inför NHL-draften som anordnades under midsommarhelgen. New York Rangers valde honom som nummer två, efter amerikanen Jack Hughes som gick till New Jersey.

Även Hughes har skrivit på ett treårigt kontrakt. Lite mindre än ett dygn efter att Kakkos kontrakt stod klart meddelade New Jersey att man har säkrat upp sin supertalang.

I New York Rangers spelar svenskkvartetten Henrik Lundqvist, Mika Zibanejad, Lias Andersson och Jesper Fast.

I New Jersey blir Jack Hughes lagkamrat med Jesper Bratt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons