Annons
Jourhavande reporter

Kalle: Det gör mig förbannad

ABK:s nybbyggen, tidningens nyhetsvärdering och politikernas resonemang står på läsarnas agenda.
Publicerad 10 september 2019
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Illustration på det nya badhuset.
Illustration på det nya badhuset.

Jan Lindelöf, ordförande i Kristianstads FN-förening, som var en av föreningarna under ABK:s kulturdag i fredags, ifrågasätter utrymmet evenemanget fick i måndagens tidning.

”Min undran är hur värderingen av dessa evenemang gått till? Hur kan en Kulturdag på Gamlegården få en så liten bevakning då evenemanget samlar så mycket människor, där så många föreningar och organisationer visar upp sin verksamhet, där mat från ett flertal länder serveras, där kända artister medverkar och massor av människor umgås och tar del av alla aktiviteter?” skriver han.

Annons

Nyhetschef Mikael Hallqvist svarar:

– Varje helg arrangeras en mängd evenemang i nordöstra Skåne. Vi gör ett urval utifrån vad vi bedömer har störst läsvärde. I papperstidningen blev kulturdagen en artikel, utgjord över en halv sida med tre bilder. Det är större än en del reportage och mindre än andra. Jag kan bara beklaga att du är missnöjd, men jag kan inte se att vi gjort något fel i det här fallet.

Yvonne undrar hur ABK resonerat när de valde platsen för det kommande nybygget på Järnvägsgatan i Åhus.

– ABK har ju rivit ett kvarter på Västra Järnvägsgatan där det nu är en ödetomt. Varför bygger de inte där innan de tar parken?

Jonas Rosenberg från ABK svarar att de kommer bygga även på Västra Järnvägsgatan/Norregatan ungefär samtidigt som på Järnvägsgatan, fem hus med 34 lägenheter.

En annan fundering kommer från Ulf som har jobbat inom järnvägen ett helt yrkesliv.

– Jag hörde på radion om statistiken för självmord på järnvägen, det är höga siffror. Jag vill lyfta frågan om det är det bra att belysa detta eller lockar det fler att begå självmord?

Till sist, Kalle från Fjälkinge är upprörd över hur våra politiker resonerar, både i Kristianstad och i riksdagen.

– Kommunen står inför stora besparingar och låneskulden ökar. Då har man ändå förmågan att bygga ett nytt badhus för över 500 miljoner. Som privatperson hade man hamnat i lyxfällan och det är dit kommunen är på väg. Kommunen måste dra i bromsen och låta privata aktörer komma in istället.

– När det gäller riksplanet så slopar man nu värnskatten. Samtidigt slår sig Annie Lööf (C) på bröstet för att de som bor på landsbygden i Norrland ska få 137 kronor mer i månaden efter att deras skatt sänks. Hon själv kommer få 40 000 kronor mer om året efter den slopade värnskatten. Var finns jämlikheten i Sverige när man gör så? Det gör mig förbannad.

Catharina SigalaSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons