Annons

Karlsson ny team manager i landslaget

Handboll • Publicerad 5 juni 2019
Tobias Karlsson (mörk tröja) i en Champions League-match mot IFK Kristianstad våren 2018. Arkivbild.
Tobias Karlsson (mörk tröja) i en Champions League-match mot IFK Kristianstad våren 2018. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Han har tagit tre SM-guld med Hammarby, vunnit Bundesliga och Champions League med Flensburg och avverkat tio mästerskap i den svenska landslagströjan.

Men på söndag tar Tobias Karlssons 17 år långa handbollskarriär slut när han gör sin sista match i den tyska ligan.

Annons

Nu står det klart vad försvarsbjässen kommer hitta på här näst. 38-åringen blir efter kommande hemma-EM i januari svenska landslagets nye team manager.

"Det betyder mycket och det ska bli en stor ära att få jobba med Svenska handbollförbundet och handbollslandslaget igen. Jag trivdes väldigt bra i landslaget under alla år och tycker att det är en fin miljö att få vara med i och ett ärofyllt uppdrag för alla spelare och ledare som får chansen", säger Karlsson i ett pressmeddelande.

Efter EM i Sverige så kliver nuvarande förbundskaptenen Kristján Andrésson åt sidan. Efter det kommer Tobias Karlsson ta plats i efterträdaren Glenn Solbergs ledarstab där även förre landslagsspelaren Martin Boquist kommer ingå som assisterande förbundskapten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons