Annons

Kashmir stängs ned efter nya våldsamheter

Indien/Kashmir • Publicerad 18 augusti 2019
Indiska säkerhetsstyrkor bevakar en vägspärr i Srinagar. Arkivbild.
Indiska säkerhetsstyrkor bevakar en vägspärr i Srinagar. Arkivbild.Foto: Mukhtar Khan/AP/TT

Indien har återinfört ett utegångsförbud i regionen Kashmirs största stad Srinagar. Anledning är sammandrabbningar mellan polisen och regionens invånare, som protesterat mot Indiens beslut att upphäva självständigheten för den indiska delen av regionen förra veckan.

Utegångsförbudet är inte officiellt deklarerat, men i praktiken har invånarna begränsats av flera vägspärrar och förhindrats att röra sig fritt. Åtminstone 17 personer tros ha skadats i samband med de senaste våldsamheterna, enligt representanter för ett av Srinagars sjukhus.

Rädslan efter beslutet om den upphävda självständigheten är att vreden som följt i dess fotspår kommer spä på det våld som präglat regionen i decennier och där minst 50 000 människor har dött. Regeringen i New Delhi hävdar å andra sidan att åtgärden är en förutsättning för Kashmirs fortsatta utveckling och ett nödvändigt steg mot att helt integreras i Indien.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons