Annons

Kastade patientloggar i papperskorgar

Brott • Publicerad 30 juli 2019
Sjuksköterskan har stängts av från sin tjänst efter att hon dumpat loggarna i allmänna papperskorgar. Arkivbild.
Sjuksköterskan har stängts av från sin tjänst efter att hon dumpat loggarna i allmänna papperskorgar. Arkivbild.Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

En sjuksköterska på Skånes universitetssjukhus har blivit av med jobbet efter att hon blivit påkommen med att stjäla morfinklassade värktabletter. Hon blev avslöjad när en privatperson hittade läkemedelsloggar i olika papperskorgar i en park, rapporterar .

Loggböckerna förvaras vanligtvis i ett låst skåp, i loggarna förs anteckningar om hur mycket som beställts och hur mycket som delas ut till patienter. Att svinnet inte upptäcktes tidigare beror enligt sektionschefen på att det pågick under en begränsad tid.

Annons

– Loggböckerna kontrolleras med jämna mellanrum, men inte varje dag, säger sektionschefen till Sydsvenskan.

Sjuksköterskan hade fått panik när polisen efter ett bråk i hennes hem hade hittat tomma läkemedelsampuller och därefter kastat loggarna i papperskorgarna för att förstöra bevisen. Istället för att dela ut 2–3 tabletter till sina patienter hade hon delat ut 8–10 tabletter, och tagit de som "blivit över" till sig själv. Hon säger att hon blivit beroende av bensodiazepiner.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons