Annons
Nyheter

Kedjad och skolös rymling i arrestkläder jagas

En man i 20-årsåldern har rymt i samband med att han skulle föras in till tingsrätten i Hudiksvall för en häktningsförhandling. Mannen, som tappade sina tofflor vid flykten, är iförd blå arrestkläder och hand- och midjefängsel.
Brott • Publicerad 20 januari 2019
En man i 20-årsåldern har rymt i samband med att han skulle föras in till tingsrätten i Hudiksvall för en häktningsförhandling. Arkivbild.
En man i 20-årsåldern har rymt i samband med att han skulle föras in till tingsrätten i Hudiksvall för en häktningsförhandling. Arkivbild.Foto: Mats Andersson/TT

– Han springer ifrån arrestvakterna. De ska inte ha hunnit in i tingsrätten när det här sker, utan han avviker utanför, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Tingsrätten i Hudiksvall ligger i en äldre byggnad. "Ett vitt, nästan jugendpalats, på en liten höjd", beskriver Daniel Wikdahl byggnaden.

Annons

– Personer som ska in där tas ur bilarna utanför, sedan är det en liten promenad. Så någonstans där har han försvunnit.

Mannen är anhållen misstänkt för häleri och stöld. Han bedöms inte vara farlig för allmänheten.

Rymningen skedde runt 13.40 på söndagen och vid 16-tiden var mannen fortfarande på fri fot. Ett stort antal polispatruller deltar i jakten.

– Sökandet pågår, säger Daniel Wikdahl.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons