Annons

Klara Svensson avslutar karriären

Efter 20 proffsmatcher (18 segrar) blir det inga fler för boxaren Klara Svensson. 31-åringen saknar hungern för att satsa vidare.
Boxning • Publicerad 16 augusti 2019
Boxaren Klara Svensson har bestämt sig för att avsluta karriären. Arkivbild.
Boxaren Klara Svensson har bestämt sig för att avsluta karriären. Arkivbild.Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix/TT

I början av året sade Svensson att det bara fanns en sak som kunde få henne att fortsätta karriären: en returmatch mot norska Cecilia Brækhus, som hon förlorade mot i Oslo 2017. Klara Svensson ser matchen som en av hennes största i karriären, trots förlusten.

– Det var en milstolpe. Sedan var det så klart trist att jag inte hade en speciellt bra dag på jobbet den kvällen och förlorade. Men det var på den allra högsta nivån som man kan boxas på, säger Klara Svensson till Expressen.

Slog rivalen

Annons

En av segrarna som sticker ut under karriären är annars den mot svenska rivalen Mikaela Laurén 2016, som gav WBC:s interimtitel i weltervikt.

– När jag bytte viktklass och skulle möta Laurén, då hände det något med hela min stabilitet i boxningen, inför den matchen kändes det som att jag var på en ny nivå.

Efter förlusten mot Brækhus hade hon ett uppehåll på över ett år innan hon förra våren klev in i ringen igen, och besegrade georgiskan Mari Tatunasjvili. Tanken var att matchen skulle fungera som avstamp till ett revanschmöte med den norska storstjärnan.

Föreläsningar och medieuppdrag

I stället blev det Klara Svenssons sista match i karriären, och nu går livet in i nästa fas.

– Jag kommer att fortsätta med mina föreläsningar, vilket jag tycker är väldigt kul. Och jag har flera projekt på gång inom media. En del som jag redan är i gång med, bland annat en podcast och så fortsätter jag med lite tv-jobb.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons