Annons

Klimataktion utanför SVT i Malmö

Klimatprotester • Publicerad 18 april 2019
Organisationen Extinction Rebellion utanför SVT:s lokaler i hamnen i Malmö.
Organisationen Extinction Rebellion utanför SVT:s lokaler i hamnen i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid en demonstration utanför Sveriges Television i Malmö ställdes krav på utökad klimatbevakning. Inledningsvis blockerade ett 60-tal aktivister en av ingångarna till fastigheten i Västra hamnen, rapporterar .

– Det behövs en avdelning på SVT på 50 personer som arbetar med det här dagligen, säger en av demonstranterna till tidningen.

Annons

Enligt polisen är stämningen på platsen god och polisen ser inga våldstendenser. Ingen har gripits eller omhändertagits.

Det finns fler ingångar till fastigheten, så personalen har möjlighet att ta sig både ut och in obehindrat, enligt Patric Fors, pressinformatör vid polisens ledningscentral för region Syd.

Aktivisterna ingår i det internationella nätverket Extinction Rebellion som på senare tid genomfört aktioner runt om i världen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons