Annons

Kommun publicerade hemliga personuppgifter

Samhälle • Publicerad 27 maj 2019
Sekretessbelagda uppgifter låg helt öppna på Sotenäs kommuns hemsida i över en månad innan det upptäcktes. Arkivbild.
Sekretessbelagda uppgifter låg helt öppna på Sotenäs kommuns hemsida i över en månad innan det upptäcktes. Arkivbild.Foto: Carolyn Thompson/AP/TT

I sex veckor låg personnummer, namn och bostadsort gällande en familj som var i behov av skydd uppe för allmän beskådan på Sotenäs kommuns hemsida, rapporterar .

– Det får inte hända men det har gjorts ett misstag när protokollet lades ut. Det är en erfaren person som arbetar med de här uppgifterna och det handlar om den mänskliga faktorn, säger Nils-Olof Bengtson (M), ordförande i omsorgsnämnden, till tidningen.

Kommunen har nu Lex Sarah-anmält händelsen och konstaterar att det inte går att utesluta att publiceringen kan få konsekvenser för familjen, trots att inget tyder på det. Hur många som tagit del av de sekretessbelagda uppgifterna kan inte kommunen svara på.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons