Annons
Nyheter

Köpenhamns central stängdes av polisjakt

Hela Köpenhamns centralstation stängdes och tågtrafiken stoppades för en polisjakt efter en förrymd fånge. Trafiken stoppades vid klockan halv nio på onsdagskvällen.
Danmark • Publicerad 1 augusti 2018 • Uppdaterad 2 augusti 2018
Foto: Henrik R. Petersen

– Vi kan bekräfta att vi letar efter en person. Det handlar om en förrymd fånge och vi har många poliser där för att fånga vederbörande så snabbt som möjligt, säger polisens vakthavande befäl till Danmarks TV2.

Hovedbangården evakuerades och människor samlades utanför medan beväpnade poliser sökte igenom byggnaden. Strax före klockan 23 öppnades stationen igen och enligt TV2:s uppgifter har polisen inte hittat personen de letar efter.

Annons

I Sverige uppger polisen att den danska insatsen inte har någon koppling till sökandet efter den man som rymde vid en permission i Kalmar tidigare under onsdagen.

– Vi är informerade om den danska insatsen, men det är inte samma man, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen, till TT.

Foto: Henrik R. Petersen
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons