Annons
Nyheter

Kraftig brand i centrala Malmö

Det brinner i ett fyravåningshus i Hästhagen i centrala Malmö.
Brand (TT) • Publicerad 14 juni 2019
Det brinner kraftigt i ett flerfamiljshus i Hästhagen i centrala Malmö tidigt på fredagsmorgonen. Ett stort räddningspådrag befinner sig på platsen.
Det brinner kraftigt i ett flerfamiljshus i Hästhagen i centrala Malmö tidigt på fredagsmorgonen. Ett stort räddningspådrag befinner sig på platsen.Foto: Johan Nilsson/TT

Drygt 30 lägenheter har utrymts och nu på morgonen pågår fortfarande släckningsarbetet.

– Det är ett komplicerat släckningsarbete, vi har en kraftig brand på vinden som minskat. Problemet nu är att branden spridit sig neråt i fastigheten genom bjälklag och väggar, säger Christer Ängehov, regional räddningschef i beredskap på Räddningstjänsten Syd.

Annons

Enheter från räddningstjänst i hela Skåne är på plats och huset har under natten evakuerats på samtliga boende. Malmö stad har anordnat en uppsamlingsplats för de boende.

– Människor är utrymda till skola i närheten och Malmö stad tar hand om dem. Totalt är det 30–40 lägenheter som utrymts.

Det finns inga uppgifter om skadade.

Larmet kom klockan 00:42. Branden ska ha startat på vinden och vid 04-tiden brann hela fastighetens tak. Kraftiga lågor slog ut från taket under natten och skadorna på det gamla huset från sekelskiftet och lägenheterna är stora.

– Det är risk för totalskada, säger Christer Ängehov.

Vad som orsakat branden är för tidigt att säga, enligt Ängehov som nu uppmanar människor att hålla sig borta från kvarteter under dagen när släckningsarbetet pågår.

– Man bör undvika kvarteret minst under dagen, för vi kommer att ha mycket resurser på plats.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons