Nyheter

Kraftig detonation i Malmö

Nyheter Artikeln publicerades

En kraftig detonation har inträffat i stadsdelen Fosie i Malmö. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen strax efter klockan 21.30.

– Flera inringare kontaktade oss. Räddningstjänst och ambulans har avvikit och överlämnat ärendet till polis. Det är lugnt på platsen, och inga personskador har konstaterats, säger Ola Åström vid SOS Alarms händelseinformationscentral.

Detonationen inträffade i fastighetens trapphus, enligt polisen, som inte kan bedöma vilken typ av föremål som exploderat. De materiella skadorna uppges inte vara omfattande.

– Vi går varsamt fram med tanke på att något har smällt. Jag kan just nu inte ge besked om vad som detonerat och vilka skador som uppstått. Platsen har spärrats av, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Vad polisen känner till så har ingen kommit till skada. Sent på söndagskvällen kom bombtekniker till platsen.

– De arbetar metodisk och systematiskt. När de är klara med sitt arbete så kommer kriminalteknikerna ta vid, säger Rickard Lundqvist.

Finns det några vittnen?

– Det finns iakttagelser i alla fall.

Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.