Annons
Nyheter

Kraftig detonation i Malmö

En kraftig detonation har inträffat i stadsdelen Fosie i Malmö. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen strax efter klockan 21.30.
Publicerad 16 december 2018 • Uppdaterad 17 december 2018

– Flera inringare kontaktade oss. Räddningstjänst och ambulans har avvikit och överlämnat ärendet till polis. Det är lugnt på platsen, och inga personskador har konstaterats, säger Ola Åström vid SOS Alarms händelseinformationscentral.

Detonationen inträffade i fastighetens trapphus, enligt polisen, som inte kan bedöma vilken typ av föremål som exploderat. De materiella skadorna uppges inte vara omfattande.

Annons

– Vi går varsamt fram med tanke på att något har smällt. Jag kan just nu inte ge besked om vad som detonerat och vilka skador som uppstått. Platsen har spärrats av, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Vad polisen känner till så har ingen kommit till skada. Sent på söndagskvällen kom bombtekniker till platsen.

– De arbetar metodisk och systematiskt. När de är klara med sitt arbete så kommer kriminalteknikerna ta vid, säger Rickard Lundqvist.

Finns det några vittnen?

– Det finns iakttagelser i alla fall.

Polisen skriver en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse.

TT
Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons