Annons
Nyheter

Kraftig explosion i Malmö

En kraftig explosion har inträffat i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Malmö. Det rör sig om någon typ av sprängladdning.
Malmö • Publicerad 13 oktober 2017
Arkivbild
ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

– Det är tur att ingen befann sig i närområdet för det hade varit uppenbart livsfarligt, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd till TT.

Enligt polisens bombtekniker är det troligtvis dynamit som har använts.

Annons

– De är ganska kraftiga skador på både porten och inne i trappan på en hissdörr och även på en del lägenhetsdörrar, och det är säkerhetsdörrar. Det är ganska mycket splitter, säger Håkan Larsson, biträdande inre befäl vid Malmöpolisen, till TT under natten.

Larmet kom in strax före klockan 01 sedan flera boende i området hört smällen.

Platsen spärrades av och bombskyddet och kriminaltekniker har undersökt området under natten.

– En större sten har farit iväg över ett trevåningshus på andra sidan gården och landat i ett vardagsrum på tredje våningen i huset bakom, omkring 80 meter från platsen, så det har varit en mycket kraftig detonation, säger Hans Nilsson.

Ingen person har skadats.

Det finns i nuläget ingen känd hotbild mot någon boende på adressen.

Avspärrningarna är hävda och polisen lämnade platsen under morgonen.

Ingen har gripits.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons