Annons

Krav på 16 år för mord på äldre kvinna

Brott • Publicerad 24 oktober 2019
Åklagaren vill att en ung man som dödade en äldre kvinnlig bekant i Värmland ska dömas till minst 16 års fängelse. Arkivbild.
Åklagaren vill att en ung man som dödade en äldre kvinnlig bekant i Värmland ska dömas till minst 16 års fängelse. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Åklagaren yrkar på fängelse i minst 16 år för en 20-årig man som dödade en kvinnlig bekant i 70-årsåldern i Värmland i juni. Det framkom när rättegången avslutades i Värmlands tingsrätt.

Mannen hävdar att han blivit rädd för kvinnan, och dödat henne i en form av nödvärn. 20-åringens advokat, Anders Olsson, vill att han ska dömas för synnerligen grov misshandel, vållande till annans död eller dråp, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Annons

Men åklagaren yrkar på ansvar för mord.

– Omständigheterna är försvårande, bland annat för att mordet ägt rum i offrets bostad och att den åtalade var fysiskt mycket starkare än offret, säger åklagare Cecilia Aronsson till P4 Värmland.

Hon vill också att mannen ska utvisas efter straffet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons