Nyheter

Kristersson glömde vapenskåp olåst – utreds

Brott (TT) Artikeln publicerades
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.
Foto: Simon Rehnström/SvD/TT
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utreds av polis efter att ha haft ett vapenskåp med vapen och ammunition olåst i sitt hem, skriver Aftonbladet.

-Jag begick ett misstag när jag glömde låsa skåpet. Det har aldrig hänt förr – och det kommer inte hända igen. Det jag gjorde är inte något lagbrott, men slarvigt. Lagstiftningen är tydlig på den punkten, säger Ulf Kristersson, som är jägare, till tidningen.

Det var i onsdags som polisen kallades till partiledarens hem efter att ett inbrottslarm utlösts. Inget inbrott kunde konstateras, däremot hittade polisen det olåsta vapenskåpet med Kristerssons jaktvapen.

-Utredningen rör att det finns misstanke om att man har brustit i sin förvaring, det är det man ska titta på. Om det i förlängningen blir någon brottsmisstanke eller inte kan inte jag svara på, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

Vapnen ska ha omhändertagits av polisen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.