Annons
Nyheter

Kristersson glömde vapenskåp olåst – utreds

Brott (TT) • Publicerad 23 februari 2019
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Arkivbild.Foto: Simon Rehnström/SvD/TT

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utreds av polis efter att ha haft ett vapenskåp med vapen och ammunition olåst i sitt hem, skriver Aftonbladet.

-Jag begick ett misstag när jag glömde låsa skåpet. Det har aldrig hänt förr – och det kommer inte hända igen. Det jag gjorde är inte något lagbrott, men slarvigt. Lagstiftningen är tydlig på den punkten, säger Ulf Kristersson, som är jägare, till tidningen.

Annons

Det var i onsdags som polisen kallades till partiledarens hem efter att ett inbrottslarm utlösts. Inget inbrott kunde konstateras, däremot hittade polisen det olåsta vapenskåpet med Kristerssons jaktvapen.

-Utredningen rör att det finns misstanke om att man har brustit i sin förvaring, det är det man ska titta på. Om det i förlängningen blir någon brottsmisstanke eller inte kan inte jag svara på, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson, till Aftonbladet.

Vapnen ska ha omhändertagits av polisen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons