Annons

Kritik mot "Joker" för Gary Glitter-musik

Nöje • Publicerad 8 oktober 2019
Joaquin Phoenix i filmen "Joker."
Joaquin Phoenix i filmen "Joker."Foto: Niko Tavernise

Filmen "Joker" har hyllats världen över, men också kritiserats för att uppmana till våld. Nu rör den upp känslorna igen – kritiker är provocerade över att den innehåller musik av Gary Glitter, som har dömts för sexuella övergrepp mot barn, skriver .

I en av nyckelscenerna där Joaquin Phoenix förvandlas till den ikoniske Joker spelas Glitters "Rock and Roll Part 2", från 1972. Glitter, vars riktiga namn är Paul Gadd, var en populär glamrockare under 1970- och 80-talen, men i slutet av 90-talet greps han efter att ha laddat ned barnpornografi. 2015 dömdes han till 16 år i fängelse för flera fall av sexuella övergrepp och våldtäktsförsök mot minderåriga.

Annons

En stor del av ilskan över valet av Glitters musik beror på att han kan få royalties.

"De betalar bokstavligen en pedofil för att använda hans musik i en film om konsekvenserna som övergrepp mot barn kan få", skrev en av många kritiker på Twitter.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons