Nyheter

Kritisk Andersson saknar geisten

Olympiskt Artikeln publicerades

OS-silver 2012. Snubblande nära respass i gruppspelet 2016.

Kim Andersson har varit med på många resor med handbollslandslaget.

OS i Rio kan bli en av de tyngsta för veteranen.

Kim Andersson har inte fått mycket speltid i Rio. Han kom in i slutskedet av båda halvlekarna mot Slovenien. Första gången var Sverige kvar i matchen. Andra gången var det redan kört.

Kim Andersson avslutade målskyttet i 24–29-mötet, men det spelade ju ingen roll.

Han var lika kritisk mot sig själv som laget.

– Jag tycker vi är med bra första 30 minuterna, står bra bakåt, säger han efter den tredje raka förlusten i Rio.

– I andra halvlek blev det någon form av kollaps. De gör enkla mål, vi har väldigt svårt att stoppa deras linjespel och framåt har vi väldigt svårt att komma till lägen. Det är bara Jakobsson (Johan) och Lukas (Nilsson) som träffar målet och det är tufft om det är två som stångas där framme och vi andra står och tittar på. Det var tungt i dag.

Och tungt blir det att gå vidare. Kanske inte ens segrar mot Polen och Brasilien räcker.

– Uppförsbacke var det redan med två torsk i bagaget. Och så nu en tyngre förlust tycker jag, där vi inte presterar.

TT: Hur kunde det då bli såhär?

– Vi blev utspelade i nästan 30 minuter och vi måste försöka hitta tillbaka till vårt spel och till glädjen. Det är lite som att vi inte vågar släppa handbromsen. Vi har inget att förlora nu. Det handlar om att rannsaka oss själva och hitta tillbaka till tryggheten. Det är inte så länge sedan som vi tog oss vidare från ett VM-kval och då såg det väldigt bra ut, i OS-kvalet likaså.

– Känslan är att vi inte går för det. Vi tänker så mycket på hur vi ska göra. Vi blir så jävla nervösa för att få fatt i bollen. Låt det gå åt helvete då, men om vi har stått upp till hundra procent och gjort allt. Det tycker jag inte vi gör i dag, i andra halvlek försvinner den geisten att vi vill till hundra procent. Andra halvlek får absolut inte se ut som den gjorde idag, vi är väldigt passiva och det går inte. Det har inte varit det där jäklar anamma som har varit där tidigare och det känns jobbigt. Jag blir väldigt besviken på det.