Annons
Nyheter

Kvinna död i olycka utanför Katrineholm

En kvinna i 70-årsåldern har omkommit i en olycka mellan en lastbil och en personbil på riksväg 55 utanför Katrineholm. En jämnårig man skadades allvarligt i olyckan. Båda färdades i personbilen.
Publicerad 21 januari 2019

Olyckor

Larmet om olyckan kom vid 11.15 på måndagen. Kvinnan och mannen satt fastklämda i bilen efter krocken. De fördes till sjukhus, men senare på kvällen meddelade polisen att kvinnan avlidit.

Annons

Olycksorsaken är inte fastställd.

– Det är extremt halt på platsen, säger polisens presstalesperson Monica Bergström på måndagskvällen.

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Personbilen har tagits i beslag för en teknisk undersökning och lastbilen har undersökts på plats.

Vägsträckan är fortfarande avstängd på kvällen och trafiken leds om via väg 216. Men vid 19.20 inträffade en olycka på den vägen.

– Det är en lastbil som har vält så den vägen är avstängd i båda riktningarna. Även där är det glashalt, säger Monica Bergström.

Inga personer skadades i den olyckan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons