Annons

Långa straff för narkotikasmuggling i båt

Brott • Publicerad 31 juli 2019
Fyra män döms av Lunds tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling efter att ha försökt smuggla 37 kilo narkotika från Danmark till Sverige. Arkivbild.
Fyra män döms av Lunds tingsrätt för synnerligen grov narkotikasmuggling efter att ha försökt smuggla 37 kilo narkotika från Danmark till Sverige. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra män döms till långa fängelsestraff för att ha försökt smuggla amfetamin, kokain och ecstasy till Sverige i en gummibåt över Öresund. De döms av Lunds tingsrätt till mellan sex och ett halvt och sju års fängelse, rapporterar .

Totalt hade de 37 kilo narkotika i båten, som två av männen förde från Danmark till Ven den 10 januari i år. Där lastades narkotikan om till en bil, men när färden sedan skulle gå vidare via färja till Landskrona fattade ett vittne misstankar och slog larm.

Totalt greps fem män, som samtliga åtalades för synnerligen grov narkotikasmuggling. En av dem friades av tingsrätten.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons