Annons
Nyheter

Oljepanna började brinna på Larssons

På onsdagsmorgonen kom larm om en brand hos företaget Larssons Mekaniska i Bromölla. Det var en oljepanna som börjat brinna. Produktionen var igång igen vid klockan 8.
Bromölla • Publicerad 26 september 2018
Räddningstjänsten i Bromölla fick rycka ut på en brand i ett pannrum på Larssons Mekaniska.
Räddningstjänsten i Bromölla fick rycka ut på en brand i ett pannrum på Larssons Mekaniska.Foto: TT/Baromtern

SOS Alarm fick vid klockan 06.43. Det brann på Larssons Mekaniska, G. Larsson Starch, på Kråkeslättvägen. Räddningstjänsten i Bromölla larmades till platsen.

– I pannrummet så finns det både en pelletsbrännare och oljepanna. Det var oljepannan som börjat brinna. Det är förmodligen en elektronikstyrning till pannan som börjat brinna, säger Tony Johansson, räddningsledare på insatsen.

Annons

Det var ett automatiskt brandlarm som indikerade att det brann och därmed kunde räddningstjänsten vara på plats i ett tidigt skede av branden.

– Det gjorde att vi kunde släcka och börja ventilera snabbt. Det fick en bra effekt för vår insats.

Branden kunde alltså släckas snabbt och något längre stopp på fabriken blev det inte.

– Vår plan var att produktionen skulle vara igång vid klockan 10 och det höll vi. Den var igång strax efter klockan 8, säger Tony Johansson.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Roger BingSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons